RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor vil vi ha kjæresten din

Foto: Crestock (Crestock)
Sist oppdatert:
Ingen myte at jenter vil ha opptatte menn.

(SIDE2): Har du noen gang tenkt tanken at «Han var da jammen kjekk», like etter at fyren har fått seg dame - selv om du knapt har registrert at fyren eksisterer tidligere?

Det er ikke uvanlig.

I en undersøkelse utført ved Oklahoma-universitetet, ble single damer spurt om hvordan idealmannen deres så ut. Etterpå ble de vist bilde av en fyr som matchet beskrivelsen og spurt om de kunne tenke seg å date han.

Mer attraktiv med
Når det ble oppgitt at fyren var singel, svarte 59 prosent ja - når det ble sagt at mister Perfekt hadde kjæreste svarte hele 90 prosent at de ville gå ut med han, skriver cosmopolitan.com.

Betyr det i tilfelle at damer er kjærestesnappere?

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Trolig ikke, men det tyder på at en mann blir langt mer attraktiv når han har kjæreste.

Enkelte eksperter mener årsaken er å hente fra steinaldermenneskets tid, da det å finne seg et godt eksemplar av en mann utgjorde forskjellen på liv og død. Mannen måtte beskytte og forsørge, ellers ville man bukke under - og enkelte mener altså at det er kvinnens huleboerdeler av hjernen som tar overhånd når vi sikler etter opptatte mannfolk.

Den samme måten å tenke på finnes derimot ikke hos menn - de så - og ser - mer på ting som avgjør hvor fruktbar kvinnen er, blant annet hvor bred hun er over hoftene. Det viser seg da også at menn ikke blir ivrigere dersom dama allerede er opptatt - han kan med egne øyne se om hun har egenskapene han er ute etter eller ikke.

Respekt
Andre eksperter mener at årsaken til at kvinner vil ha mannen med kjæreste, er fordi han har vist sin kjærlige, romantiske side. Han har rett og slett egenskapen å være en vi kan stole på, som er snill og evner å elske.

Men er så alle kvinner drittkjerringer som gjør hva som helst for å stjele typen til venninner eller kollegaer?

Nei, mener forfatter av boken «All the Good Ones Aren't Taken», Debbie Magdis:

- Stort sett har kvinner såpass mye respekt for andres forhold at det ikke skjer. Dessuten er de fleste ofte så glade i vennene sine, i jobben sin eller i omgangskretsen sin at de ikke vil ødelegge det med å forsøke seg på slikt.

Følg Side2 på Facebook og vinn Nespresso-maskin :

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere