RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Designer drømmebunaden

Sist oppdatert:
Nasjonaldrakten er mer enn vadmel og hetetokter. Eva Lie spesialdesigner din drømmebunad.

FANTASIDESIGNER: Eva Lie har designet fantasibunader i tjue år.

- Vi har aldri solgt så mange festdrakter som nå. Folks syn på bunad og festdrakter er i ferd med å forandre seg. Det har blitt haute couture.

Eva Lie har de siste tjue årene beskjeftiget seg med å designe fantasidrakter og drømmebunader for en stadig voksende kundegruppe. Hun er mest kjent for å ha designet Oslos jubileumsbunad, som nå har fått sin plass i bunadleksikonet. Hun har også designet en festdrakt i anledning Norges 100-årsfeiring.

Fantasibunader

- Draktene er laget av ulike typer stoffer. Noen finner jeg på loft og i skap, mens andre kommer fra haute couture-produsenter. Jacob Schlaefer, som jeg bruker mye, leverer også stoffer til Chloè, Marc Jacobs og Charcharel, forteller hun.

FANTASIBUNAD: Lie bruker samme stoff-leverandør som Chloè, Marc Jacobs og Charcharel.

Bortsett fra jubileumsbunaden er ikke draktene ekte bunader. Fløyelsbelter, chiffonskjorter og paljettliv er bare noen av detaljene hun legger til når hun utformer designene. Selv kaller hun dem fantasidrakter.

- Jeg henter inspirasjon fra hverdagen. Det kan være en film eller et bilde jeg har sett, en opplevelse jeg har hatt, eller spesielle stoffer jeg kommer over. Jeg blir også veldig inspirert av årstidene.

Individuelt design

- Siden det ofte er begrenset tilgang på stoffene jeg bruker er hver drakt unik. Jeg bruker jo de samme grunnmodellene, men detaljene varierer. Smykkene og søljene kommer også i forskjellige varianter. Vi har et flott samarbeid med Huldresølv, men jeg liker også å kjøpe gamle, sjeldne søljer, sier hun.

For den som forbinder bunad med svette 17. mai-feiringer og ryggkløe har Eva gode nyheter.

- Stakkene er mye lettere enn på de tradisjonelle bunadene. Vi bruker ull, men en lettere, finere type som gjør drakten mer behaglig å gå med. Det er også opp til hver enkelt kunde hvordan drakten skal utformes. Du kan rett og slett få spesialdesignet din drømmebunad.

Les mer: www.evalie.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere