RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Designere skal vinne valget for kvinnene

Sist oppdatert:
Likestillingssenteret vil ha flere til å stemme på kvinner under høstens valg. Nå har de fått hjelp fra Melkeveien Designkontor.

På tross av at de fleste partier tilstreber en jevn fordeling av menn og kvinner på valglistene, er det fremdeles mannsdominans på toppen.

Ingen av de riksdekkende partiene har en 50/50 fordeling av førstekandidatene. Sosialistisk Venstreparti (SV) og Fremskrittspartiet (FrP) skiller seg ut som henholdsvis beste og verste parti i forhold til kvinnerepresentasjon i topposisjonene. Det vil Likestillingssenteret bedre på.

På oppdrag fra dem har Melkeveien Designkontor utformet idé og visuelt uttrykk for Kampanjen for å få flere kvinner i kommunestyrene 2003. Kampanjen er betalt av staten og støttes tverrpolitisk.

- Melkeveien valgte å erstatte tradisjonell brosjyreløsning med postkort med utstansede kryss. I tillegg består kampanjemateriellet av t-skjorter, postere og annonser, sier Birgitte Kolbeinsen i Melkeveien Designbyrå.

- For å synes godt i valgkampen ble det lagt vekt på utstrakt bruk av postkort, samt et sterkt visuelt uttrykk som vil synes godt både i lite og stort format, legger hun til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere