*Nettavisen* Nyheter.

Designere skal vinne valget for kvinnene

Likestillingssenteret vil ha flere til å stemme på kvinner under høstens valg. Nå har de fått hjelp fra Melkeveien Designkontor.

20.06.08 11:05

På tross av at de fleste partier tilstreber en jevn fordeling av menn og kvinner på valglistene, er det fremdeles mannsdominans på toppen.

Ingen av de riksdekkende partiene har en 50/50 fordeling av førstekandidatene. Sosialistisk Venstreparti (SV) og Fremskrittspartiet (FrP) skiller seg ut som henholdsvis beste og verste parti i forhold til kvinnerepresentasjon i topposisjonene. Det vil Likestillingssenteret bedre på.

På oppdrag fra dem har Melkeveien Designkontor utformet idé og visuelt uttrykk for Kampanjen for å få flere kvinner i kommunestyrene 2003. Kampanjen er betalt av staten og støttes tverrpolitisk.

- Melkeveien valgte å erstatte tradisjonell brosjyreløsning med postkort med utstansede kryss. I tillegg består kampanjemateriellet av t-skjorter, postere og annonser, sier Birgitte Kolbeinsen i Melkeveien Designbyrå.

- For å synes godt i valgkampen ble det lagt vekt på utstrakt bruk av postkort, samt et sterkt visuelt uttrykk som vil synes godt både i lite og stort format, legger hun til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.