*Nettavisen* Nyheter.

Designguden

Det finnes superstjerner innenfor de fleste områder. For design er det en:

12.01.05 09:41

Han er designverdenes ubestride superstjerne og har designet alt fra matvarer og klær til hoteller. Philipe Starck er mannen du trenger å bli kjent med for å ha noe å komme med innenfor design.

- Jeg lager ting som jeg vil ha rundt meg, og som lar meg eksistere, sier Starck. Hvis jeg stopper å lage ting vil jeg forsvinne.

Starck har designet innenfor det aller meste, og hans verk finnes i alt fra matvarebutikker til veier og i bymiljøet. Han har til og med gjort sitt eget navn til en logo. I museer i Paris, New York, London og Barcelona henger hans verk som de kunstverk de faktisk er.

Klikk på bildet for å forstørre.


- Vil du snakke om design? Jeg hater det, du kan like gjerne gå hjem, sier han på sin egen hjemmeside.

Jean Paul Gaultier fikk Starck til å designe hans nye butikker i Frankrike i 2002, mens Frankrike har bedt om å komme med nye forslag som kan modernisere landets slott. Hans siste oppdrag er å lage klær for sportsmerket Puma.

Starcks design er preget av rene linjer og enkelhet. Selv mener at han for mange designere er for glad i designet og ikke bruken av det som designes. Hans eget design skal være like funksjonelt som det er pent å se på.

- Hva er vel vitsen med å designe noe hvis det ikke kan brukes? har han uttalt flere ganger.

Under ser du noen eksempler på hva Starck har designet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Starcks klokkedesign er vakker, enkelt og svært funksjonelt. Hvor mye klokken er vises på en både nyskapende og virkningsfull måte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Solbrillene til Starck er enklere enn mange av det konkurrentene kan klare å hoste opp. Når de i tillegg har svært gode glass og er gode å bruke er det nok en vinner fra designguden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Å be Philipe Starck om å designe en bokhandel var en god ide for Los Angeles-utgaven av Taschen Books. Her er en bok utstilt. Tilfeldigvis er bordet som selges med boken laget av designeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Starcks billigstoler er noe bedre enn de som Nille selger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Når til og med en kajakk blir et vakkert designprodukt snakker vi en mann som vet hva han gjør.

Her er Starcks siste verk, de nye flaskene til Kronenburg:

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.