RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Designguden

Sist oppdatert:
Det finnes superstjerner innenfor de fleste områder. For design er det en:

Han er designverdenes ubestride superstjerne og har designet alt fra matvarer og klær til hoteller. Philipe Starck er mannen du trenger å bli kjent med for å ha noe å komme med innenfor design.

- Jeg lager ting som jeg vil ha rundt meg, og som lar meg eksistere, sier Starck. Hvis jeg stopper å lage ting vil jeg forsvinne.

Starck har designet innenfor det aller meste, og hans verk finnes i alt fra matvarebutikker til veier og i bymiljøet. Han har til og med gjort sitt eget navn til en logo. I museer i Paris, New York, London og Barcelona henger hans verk som de kunstverk de faktisk er.


- Vil du snakke om design? Jeg hater det, du kan like gjerne gå hjem, sier han på sin egen hjemmeside.

Jean Paul Gaultier fikk Starck til å designe hans nye butikker i Frankrike i 2002, mens Frankrike har bedt om å komme med nye forslag som kan modernisere landets slott. Hans siste oppdrag er å lage klær for sportsmerket Puma.

Starcks design er preget av rene linjer og enkelhet. Selv mener at han for mange designere er for glad i designet og ikke bruken av det som designes. Hans eget design skal være like funksjonelt som det er pent å se på.

- Hva er vel vitsen med å designe noe hvis det ikke kan brukes? har han uttalt flere ganger.

Under ser du noen eksempler på hva Starck har designet.

Starcks klokkedesign er vakker, enkelt og svært funksjonelt. Hvor mye klokken er vises på en både nyskapende og virkningsfull måte.

Solbrillene til Starck er enklere enn mange av det konkurrentene kan klare å hoste opp. Når de i tillegg har svært gode glass og er gode å bruke er det nok en vinner fra designguden.

Å be Philipe Starck om å designe en bokhandel var en god ide for Los Angeles-utgaven av Taschen Books. Her er en bok utstilt. Tilfeldigvis er bordet som selges med boken laget av designeren.

Starcks billigstoler er noe bedre enn de som Nille selger.

Når til og med en kajakk blir et vakkert designprodukt snakker vi en mann som vet hva han gjør.

Her er Starcks siste verk, de nye flaskene til Kronenburg:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere