Gå til sidens hovedinnhold

Desperado ville ha hjelp av dronningen

Ruinert bestefar forsøkte å storme det britiske slottet.

Den britiske forretningsmannen Talhat Rehman (54) klatret over sikkerhetsgjerdet til Buckingham Palace under vaktbytte søndag formiddag.

54-åringen veivet med to kniver i luften og truet med å drepe seg selv.

Mannen ville snakke med dronningen for å få hjelp. Rehman hevder nemlig at han ble svindlet for 170.000 britiske pund, og at politiet nektet å hjelpe ham. Dermed ville han ta opp saken med dronningen, i håp om at hun kunne hjelpe ham.

- Svindlet for 1,4 mill.
Politiet klarte til slutt å stanse mannen ved å skyte ham med en elektrosjokkpistol. Verken dronningen eller prins Philip var til stede da dramatikken skjedde, og ingen andre skal ha blitt skadd under den dramatiske hendelsen.

Familien til knivdesperadoen har fortalt til britisk presse at han var i en desperat situasjon. Rehman skal ha mistet både forretningen sin og alle sparepengene sine, og blitt drevet til vanvidd fordi politiet ikke ville hjelpe ham, ifølge familien.

Familien hevder en advokat, som mistet advokatbevillingen i fjor, har svindlet Rehman for 168.000 pund i en eiendomshandel. Det tilsvarer om lag 1,4 millioner kroner. Som et resultat skal 54-åringen ha mistet alt han eide.

- Han var desperat
Politiet skal ha rådet mannen til å gå til sivilt søksmål.

- Han var i en desperat situasjon, så han dro til dronningen. Han sa han ville levere et brev til Buckingham Palace eller drepe seg selv, sier sønnen Kassum Raja (30) til Daily Mail.

Rehman, som har fem barn og 18 barnebarn, skal aldri ha lidd av mentale problemer før han havnet i pengeknipe.

En politikilde opplyser til avisen at de har etterforsket bedragerianklagene, men at saken ble henlagt på grunn av manglende bevis. Politikilden bekrefter at de rådet Rehman til å reise en sivilsak mot advokaten.

54-åringen sitter varetektsfengslet og skal i fengslingsmøte i løpet av uken.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken