NEW YORK (Nettavisen): Da helsearbeiderne spurte kvinnen om å få se barnet, åpnet moren bagasjerommet.

Les også: Vil innføre svært populært og kontroversielt alkohol-tilbud

Var redd for å bli smittet selv

En 41 år gammel mor som puttet sin 13 år gamle sønn i bagasjerommet på sin bil, er blitt arrestert i Houston, Texas.

Kvinnen valgte å putte sønnen sin i bagasjerommet etter at han testet positivt for koronaviruset. Etter at gutten testet positivt, bestemte moren seg for å ta ham med på en teststasjon for å foreta en ytterligere test.

Les også: Raser mot ny jobb-uniform: - Det er som undertøy

Men fordi moren fryktet å bli smittet selv, valgte hun å legge ham bakerst i bilen.

Da kvinnen kom frem til teststedet, reagerte helsearbeiderne sterkt på at kvinnen hadde plassert gutten i bagasjerommet. Da de spurte kvinnen om å få se barnet, åpnet moren bagasjerommet der barnet lå nede inne i bagasjerommet, skriver CNN.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

Ble arrestert

Helsepersonellet ba deretter moren om å plassere gutten i passasjersetet før de tok en test av ham. Samtidig tok testpersonell kontakt med politiet, som kom til stedet.

Les også: - En mann som tar seg fri i seks måneder for et nyfødt barn, er en taper

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

- Politiet har sikret seg overvåkingsmateriale som viser at barnet kom ut av bagasjerommet og gikk inn i baksetet på bilen på passasjersiden, skriver CNN.

Kvinnen ble arrestert etter hendelsen, som fant sted på mandag 3. januar, men ble løslatt mot en kausjon på 1500 dollar på søndag.

- Kvinnen er ute i permisjon

Den 41 år gamle kvinnen jobber som lærer på Cypress-Fairbanks Independent School District (CFISD). De har nå kommet med en uttalelse i forbindelse med hendelsen.

Les også: Slik ble Trump-damene ansatt: Sammenlignes med Stasi og Gestapo

- CFPD ble varslet om at et barn var i bagasjerommet på en bil på en drive-thru Covid-19 teststasjon i forrige uke. Politimyndighetene gjennomførte full etterforskning, noe som resulterte i en arrestasjon. Heldigvis ble ikke barnet skadet. N.N. jobbet inntil nylig som en lærer ved CFISD og er nå ute i en administrativ permisjon, skriver de i uttalelsen.

500 barn innlagt på sykehus

Smitten blant barn i USA øker nå kraftig, mye takket være omikron. Nesten 5000 barn ligger nå innlagt på sykehus i landet som en følge av viruset, melder CNN.

De opplyser også at rundt 17 prosent av barn mellom 5 og 11 år nå er vaksinert i USA. Majoritetene av barna som nå er innlagt på sykehuset, er uvaksinert, ifølge CD-direktøren Rochelle Walensky.

Rekordmange innlagt på sykehus

Samtidig er det nå rekordmange amerikanere som er innlagt på sykehus med smitte. Tirsdag er totalt 145.982 amerikanere innlagt på sykehus, nesten dobbelt så mange som for to uker siden, og rundt 3000 flere enn forrige rekord fra 14. januar 2020.

Les også: Vil innføre svært populært og kontroversielt alkohol-tilbud

24.000 av pasientene som nå er innlagt, ligger på intensivavdelinger rundt om i landet.

Daglig tester rundt 750.000 amerikanere nå positivt for viruset, mens rundt 1700 personer dør daglig, viser tall fra New York Times.

Kan bli nærmere 300.000 pasienter

Som i resten av verden sliter amerikanske sykehus med å holde tritt med omikronbølgen. Personalmangel, høyt sykefravær og raskt stigende smittetall gjør krisen desto verre. Enkelte modeller spår at det i slutten av januar kan det være nærmere 300.000 pasienter – nær én av tusen av landets innbyggere – på amerikanske sykehus med covid-19, skriver NTB.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Fem delstater har erklært krisetilstand, som tillater sykehus og ambulanser å begrense hvilke tjenester de gir. Drøyt 1.200 sykehus meldte om kritisk personalmangel denne uka, ifølge tall fra det amerikanske helsedepartementet.

Les mer: Mer enn 145.000 amerikanske sykehuspasienter har covid-19