RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Desperate etter sydentur

Sist oppdatert:
Værsyke nordmenn er helt desperate etter å bestille sydenturer til sommeren 2008.

(SIDE2): I morgen, torsdag åpner Star Tour salget av sine mest populære hotell og reisemål for sommeren 2008. Etterspørsel og telefonstorm fra solhungrige nordmenn som i hvert fall vil sikre seg sol til neste år har ført til rekordtidlig lansering hos reiseselskapene.

Rekordmange vil dra utenlands
- Vi regner med at mellom 50-100.000 flere nordmenn vil reise på pakketur til Sør-Europa neste sommer. Det betyr at rundt 800.000 av oss kommer til å legge ut på en sydenferie neste sommer, sier daglig leder i Star Tour Jørn Kristiansen i en pressemelding.

- Det har vært kjempetrafikk de siste ukene og folk er helt desperate, sier Informasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour. De fleste vet hva de vi ha og er mest opptatt av at det bare skal være varmt. mange av mennene som ringer har fått beskjed av kona at de bare har «å fikse» en sydentur til neste år, ler hun.

Mest høst- og vinterturer
Også turoperaturen Ving har merket pågangen.

- Det er mange som har ringt for å bestille utenlandstur, sier administrerende direktør i Ving Norge, Gunnar Grosvold. De legger ikke ut sine sommer-destinasjoner og turer før 11.september, men det er også en måned før enn det de pleier.

- Det er mange som bestiller høst og vinter-turer, og det er Egypt, Gambia, Thailand og Kanariøyene som er de mest populære turene. Faktisk er destinasjonene i Afrika de mest populære fordi temperauturen er mer stabil her om høsten og vinteren enn for eksempel Kanari-øyene, sier han.

Bestill nå
Ifølge en undersøkelse Star Tour har gjort kommer en av fire nordmenn til å bestille sommerferien tidligere enn vanlig på grunn av den dårlige sommeren.

Disse reisemålene legges ut for salg 16. august 2007 hos Star Tour:
Tyrkia, Bulgaria. Kreta, Portugal, Kypros, Mallorca og Rhodos.

Ifølge undersøkelsen som ble gjennomført på Star Tour sine nettsider den første uken i august, hvor 2257 personer svarte på undersøkelsen er det rogalendingene og sørlendingene som lengter mest etter sol og varme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere