RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: LINDA HILLAND (Bergensavisen)

Desperate foreldre tør ikke si nei til plass

Sist oppdatert:
Tar seg ikke råd til å være kritiske til barnehagene.

Fembarnsmoren Kjersti Kvalbein fortviler over kommunens barnehagepolitikk.

- Her er vi svært mange som mangler plass i nærbarnehage. Selv om barnekullene øker, kommer det ikke flere barnehager, sier hun til ba.no.

Har du erfaringer med eller meninger om barnehagesituasjonen? Skriv gjerne i kommentarfeltet under saken!

Ble kontaktet av styrer
Kvalbein står i barnehagekø fordi hun ønsker plass i nærheten av der de bor på Landås. Sønnen Kristian (2) fikk plass i Ytre Sandviken, men moren takket nei.

Denne uken ble hun kontaktet av styrer i Toppen barnehage angående hvorvidt hun ønsket plass. I går skrev BA om den privateide barnehagen hvor ni av barn har blitt tatt ut av foreldrene fordi de mener standarden ikke er god nok. At de ansatte ikke snakker norsk godt nok og at de mangler kompetanse er blant grunnene de oppgir.

Les også disse sakene i Nettavisen:

- Jeg ble veldig glad og overrasket, forteller Kvalbein, som var på nippet til å si ja. Styreren skal da fembarnsmoren torsdag besøkte barnehagen på Nattland, har vært ivrig på at kotrakt skulle underskrives så fort som mulig.

- Jeg prøvde å få i gang en samtale med de ansatte, uten hell. Han kunne heller ikke si hvem som var pedagogisk leder, forteller moren, som etter noe betenkningstid bestemte seg for å takke nei.

Verre enn noen gang
Ifølge henne har barnehagesituasjonen på Landås aldri vært så ille som den er nå.

- Det gjør at mange foreldre ukritisk takker ja til barnehageplasser. Vi er så opptatt av å få hverdagen til å gå i hop at vi lukker øynene. Som foreldre må vi få lov til å ha forventninger til barnehagen, sier Kvalbein, som mener kommunen må sette familiens ve og vel foran økonomi.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere