Gå til sidens hovedinnhold

- Despotens kone er gravid

Kona venter angivelig barn mens ektemannen likviderer unggutter med hodeskudd.

(Nettavisen/NTB): Styrkene til president Bashar al-Assad har slaktet titusener av mennesker i den to år lange borgerkrigen i Syria. FN anslår at 60.000 mennesker er drept i krigen og flere hundre tusen er drevet på flukt.

Mens despoten Assad kjemper en brutal krig mot sitt eget folk, venter han et nytt barn med sin britiskfødte kone, ifølge en libanesisk avis.

- På det personlige plan ser det ut til at mannen er rolig og kontrollert. Han har stor selvsikkerhet. Det er også nyheter om at kona Asma er gravid, skriver den libanesiske avisen Al-Akhbar.

Kona har ikke vist seg offentlig på flere måneder, og dermed er det vanskelig å bekrefte meldingene om at hun er gravid. Men avisen Al-Akhbar anses for å være en seriøs avis, som også har tette bånd til Syria.

- Termin i mars måned
Dessuten har det versert rykter blant syriske avhoppere om graviditeten til Asma. Allerede i desember ble avisen The Times tipset om at hun var gravid.

Og syriske kilder hevdet i november måned at hun var fem måneder på vei, noe som tilsier at hun har termin i mars måned.

Asma er 37 år gammel og har tre barn fra før – Hafez (11), Zein (9) og Karim (8).

Asma var født og oppvokst i London. Hun har utdannelse fra King’s College, London, og har jobbet for Deutsche Bank og J.P. Morgan.

Hun giftet seg med Assad i 2000, bare seks måneder etter at han ble president. I starten var hun en populær førstedame.

Asma har vært lite synlig etter at opprøret startet for to år siden, og det har versert rykter om at hun hadde forlatt Syria. Men lekkede e-poster viste at hun i mars i fjor hadde shoppet luksusvarer på nettet fra Syria. Kort tid etter ble hun svartelistet av EU. Hun kan imidlertid ikke nektes innreise til Storbritannia ettersom hun er født britisk statsborger.

- Likvidert med hodeskudd
Grusomhetene fortsetter i Syria. Tirsdag ble det meldt om funn av likene til 68 unge menn og gutter i byen Aleppo. Likene ble funnet i en elv, og alle hadde blitt henrettet ved hodeskudd.

Ofrene har også bakbundne hender, og gruppa kaller drapene en ny massakre.

Likene er funnet i en elv i en opprørskontrollert del av Aleppo, og gruppa anslår at det dreier seg om minst 65 unge menn og gutter.

En offiser i Den frie syriske hær bekrefter funnet. Tirsdag ettermiddag oppga han at det var funnet minst 68 lik, og at det fortsatt skulle hentes flere opp av vannet.

Han hevder at alle er blitt «likvidert av regimet».

- Det må være over 100. Det er fortsatt mange i vannet, og vi skal forsøke å få dem opp, sier kaptein Abu Sada.

Anklager «terrorister»
En sikkerhetskilde i den syriske regjeringen sier at mange av ofrene er fra Bustan al-Qasr, og at de tidligere er blitt rapportert bortført. Han hevder at det er «terrorister» som står bak drapene.

- De ble bortført av terroristgrupper, som enkelte anklager for å tilhøre regimet, hvorpå de ble henrettet i går kveld i en park i Bustan al-Qasr, som er under deres kontroll, sier kilden på telefon til nyhetsbyrået AFP.

Kilden anklager opprørerne for å stelle i stand en mediekampanje. Han hevder også at familiene til ofrene flere ganger har forsøkt å forhandle med opprørerne for at de unge mennene skulle slippes fri. Han lover også at identiteten til de drepte vil bli offentliggjort så snart regjeringshæren får tilgang til likene, men han innrømmer at dette kan bli vanskelig ettersom området blir kontrollert av opprørerne.

Opprørere klarte å ta seg inn i deler av Aleppo i sommer, og byen er nå delt i to, der opprørere og regjeringssoldater kontrollerer hvert sitt område.

- Uten ID-papirer
En frivillig som har hjulpet til med å få likene over i en lastebil, sier til AFP at ingen av mennene har ID-papirer, og at de derfor ikke vet hvem de er. Ifølge opprørskapteinen Abu Sada skal de bringes til et sykehus i Zarzur der slektninger kan komme for å identifisere dem.

- De som ikke blir identifisert, vil bli gravlagt i en felles grav, sier han og føyer til at ikke alle kan gjenkjennes på grunn av skuddskader.

Flere slektninger samlet seg tirsdag ved elvebredden for å lete etter savnede slektninger.

- Min bror forsvant for flere uker siden idet han krysset et område som regimet kontrollerer, og vi vet ikke hvor han er eller hva som har skjedd ham, sier Mohammed Abdel Aziz, som kom for å undersøke om ett av ofrene kunne være broren.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken