RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det amerikanske forbruket tok seg opp igjen

Sist oppdatert:
De amerikanske husholdningenes forbruk steg som ventet i september etter vekststoppen i august
Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet offentliggjort mandag.

De amerikanske husholdningenes forbruk steg med 0,6 prosent i september, opp fra nullveksten som ble rapprotert for august. Det var i snitt ventet en økning på 0,6 prosent for september.

Husholdningenes inntekter steg med 0,2 prosent i september, mot en økning på 0,4 prosent i august. Makroøkonomene hadde på forhånd ventet en økning på 0,3 prosent.

Bakgrunn

Husholdningens inntekter omfatter alle inntektskilder som husholdningene kan anvende til forbruk eller sparing, og baserer seg på en spørreundersøkelse foretatt av det amerikanske handelsdepartementet.

Lønn er den viktigste. Denne kilden vil man allerede ha et bilde av fra sysselsettingsrapporter. Andre inntektskilder er blant annet leieinntekter, renter, utbytte, sosialstøtte og trygd.

Husholdningenes inntekter er en indikator for etterspørselen, men man må også se på forbrukstallet. For psykologiske faktorer kan føre til at husholdningene begrenser forbruket selv om ikke inntektene faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere