I fjor sommer ble bildet til Anna Rosenberg som viser hvordan hun og familien fanger knott i Värmland i Sverige en viral hit. På bare ett døgn ble innlegget delt mer enn 16.000 ganger. Det er kanskje ikke så rart at folk engasjerte seg - for hva er vel mer irriterende enn bitende, kløende knott en sommerkveld?

Side2 skrev også om knottefellen, som endte opp med å bli en av Nettavisens mest virale artikler i 2015. Nå får Anna Rosenberg oppmerksomhet for metoden sin igjen, skriver Expressen.

Björn Nielsen, Annas mann, hadde i lang tid forsøkt å finne en metode som tar knekken på knotten, dog uten hell. Det var da han fikk tips om metoden som kalles ormemetoden.

Ormemetoden går ut på at du:
1. Legger briketter i en ring i to rader på grillen og tenner på i den ene enden. Slik varmer brikettene hverandre sakte opp og grillen holder seg varm hele natten.
2. Lukk igjen ventilen på toppen av grillen og ha ventilen på undersiden litt åpen.
3. Hell matolje på hele lokket, og vent på knotten!

Les også: Ren komfyr med et superenkelt triks

Familien prøvde metoden, som funket som bare dét. Morgenen etter måtte de ta frem kosten og sope bort all knotten, som hadde lagt seg i flere lag, fra grillokket.

(Artikkelen fortsetter under)

I år kommer paret godt forberedt til knottsesongen:

- Vi kommer til å fortsette å grille. Vi har kjøpt tre-fire små griller som vi har satt opp. Det er nå det er som verst med knotten, sier Anna Rosenberg til Expressen.

Les også: Små triks som vil gjøre livet ditt til en lek

Se hele det virale innlegget til Anna under: