RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det beste fra Paris Fashion Week

CHANEL har hentet inspirasjon fra havet, mens Alexander McQueen`s modeller lignet en krysning mellom en eventyrprinsesse og en «bondage vixen».
CHANEL har hentet inspirasjon fra havet, mens Alexander McQueen`s modeller lignet en krysning mellom en eventyrprinsesse og en «bondage vixen». Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Chanel, YSL, Céline og mer.

(SIDE2): I Paris har den siste moteuken for denne sesongen funnet sted.

Kjendiser og fashionistaer hat sittet tett i tett, og fulgt de nyeste trendene med argusøyne, for å finne ut hva vi skal gå med våren 2012.

Vi har plukket ut noen av våre favoritt-kolleksjoner fra moteuken i Paris:

Chanel:
Med en catwalk som minnet om et undersjøisk paradis, presenterte Karl Lagerfeld en feminin og lys vårkolleksjon. Lag-på-lag med silke og chiffon under den klassiske Chanel tweed-jakken. Modelene inntok catwalken i kremhvitt, sølv, lysserosa og mintgrønn. Detaljene på plaggene var blant annet blomsterprint og krystaller. Modellene hadde tilbakekjemmet, skinnende hår, rosa lepper og kinn, og perler i håret - noe som stod i stil med undervannstemaet. Florence fra Florence and The Machine opptrådte under showet i en stor musling.

4615

Yves Saint Laurent:
Det ble vist mange skjørtedrakter og korte dresjakker denne måneden, men Stefano Pilato ga dem sin egen distinktive YSL-signatur. Dramatiske volanger, høye splitter, skjørt med lengde til like over knærne, og luksuriøse detaljer gjorde kolleksjonen interessant. YSL er kjent for å levere direkte og ukompliserte plagg. Fargepaletten varierte blant annet mellom mørk grønn, burgunder og klarblå.

4617

Alexander McQueen:
Sarah Burton presenterte mørk eleganse. Luftige og lyse kreasjoner har fått et mørkt preg over seg denne vårkolleksjonen. Dramatiske former og utsmykninger definere den nye McQueen-kvinnen, i nyanser av gull, pudderfarger, syrin, svart og kremhvitt. Kolleksjonen kan minne om en krysning mellom en eventyrprinsesse og en «bondage vixen», med kunstneriske hodeplagg i blonder, skriver Fashiongonerogue.

4618

Givenchy:
Etter forrige sesong print-parade viste Riccardo Tisci en nedtonet 2012-kolleksjon. Dramatiske volanger, kroppsnære silhuetter og skreddersydde jakker definerer vårsesongens Givenchy-kvinne. Kolleksjonen er herreinspirert, men likevel ultrafeminin. Strenge dressjakker over korte shorts i lysrosa eller kremhvitt ble satt sammen med store halskjeder formet som haitenner.

4611

Céline:
Phoebe Philo designer klær som i sin enkleste form, er utrolig vakre. Sesong etter sesong holder hun seg til en minimalistisk stil. Kolleksjonen også minimalistisk denne gangen, men hun har tilført noe nytt, nemlig volum og mykhet hos noen av de strenge silhuettene. Den eneste gangen hun beveger seg bort fra sin sorte, hvite og grå palett, er for å sette noen klare, røde fargepletter i fokus, for å gi klærne et grafisk uttrykk.

Lanvin:
Enkle og rene silhuetter med asymmetriske detaljer som for eksempel en lang erm, løse bukser og kjoler med transparente ermer, var blant det som ble vist. Fargepaletten gikk i hvitt, svart og sotede pasteller. Jentene var både sexy og noe gotisk med kors rundt halsen og mørke øyne. Juvelesatte slanger smøg seg rundt halsene på skjorter, og serpentiner falt nedover en jumpsuit i silke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere