RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det beste fra spillmessen

Sist oppdatert:
Her er høydepunktene fra spillmessen E3. Listen er ikke lang.

(Spillmagasinet): Spillmessen E3 (Electronic Entertainment Expo) har i en årrekke vært verdens største, men i 2007 ble den radikalt forandret.

Messen vokste seg kanskje for stor og dyr for utstillerne, arrangørene bestemte seg i alle fall for å kutte ned og fokusere på det amerikanske markedet.

De tre store - Sony, Microsoft og Nintendo - holdt tradisjonen med store pressekonferanser, men kom ikke med de største nyhetene. Her er hva du bør ha fått med deg fra spillmessen i år.

Lei film med Xbox 360

Microsofts største nyhet for Europa er at nedlastingstjenesten Video Marketplace lanseres i Europa. Med en Xbox 360, bredbåndstilgang og et gullabonnement på Xbox Live kan du laste ned filmer og TV-serier i HD-kvalitet til spillkonsollen din.

Selskapet kunngjorde også et stort samarbeid med Disney som gjør alle filmene til studioet tilgjengelig via Video Marketplace. Dette innebærer filmtitler fra Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures, Hollywood Pictures og Miramax Films.

Microsoft har allerede avtaler med CBS, Turner Broadcasting, Warner Bros., Paramount, MTV (inkludert Comedy Central, Cartoon Network og VH1) og UFC, og sikrer dermed et bredt tilbud for Xbox 360-eierne.

Mer PS3 for pengene

På tampen av messen annonserer Sony at det ikke kommer et priskutt på Playstation 3, som i USA.

Isteden lanseres en «mer for pengene»-pakke som inkluderer to spill og en trådløs håndkontroller for den samme prisen du hittil kun har fått PS3 for.

Du kan ikke velge spill selv, men må ta «Resistance: Fall of Man» og «Motorstorm» - tross alt gode titler fra Sony. Samlet pris på ekstrainnholdet beløper seg til 1800 kroner, så du får grei valuta for pengene.

Xbox 360 Elite i august

Microsoft annonserte at den forbedrede konsollen Xbox 360 Elite i Europa den 24. august 2007.

Prisen er ikke offentliggjort. I USA koster den 479 dollar, og vanligvis kan en gange det tallet med ti for å få en omtrentlig norske pris.

Regn derfor med å måtte ut med rundt nærmere 5000 kroner for den nye, sorte Xbox 360 Elite. Maskinen kommer til forskjell fra dagens konsoller med støtte for HDMI og en harddisk på 120 gigabyte.

Les mer om den nye konsollen her.

Ny PSP i september

Det gikk lenge rykter om at en ny Playstation Portable var på vei, og dette bekreftet Sony på sin pressekonferanse.

Den nye versjonen skal være 33 prosent lettere, 19 prosent raskere, ha bedre batterikapasitet og laste spillene kjappere. I tillegg kan den sende ut video, bilder og spill i høykvalitet til TV.

Les mer om PSP 2.0 her.

Nintedo gir deg drømmekroppen

Det var spesielt stille fra Nintendo i år, og det viktigste spillgiganten hadde på plakaten var spillet «Wii Fit», et trenings- og helsespill for hele familien.

Spillet lanseres samme med et slags treningsapparat, Wii Balance Board, og du skal balansere, hoppe, danse i takt, drive aerobic, yoga og mange andre svettende aktiviteter.

Mens vi er inne på dingser: Nintendo annonserte også tilleggsustyret The Wii Zapper som kombinerer begge Wii-kontrollerne til et maskinpistolliknende våpen.

Les mer om «Wii Fit» her og The Wii Zapper her.

Buzz-utfordrer til Xbox 360

Microsoft vil dra en Sony med spillet «Scene It?», et spørrespill basert på et populært amerikansk brettspill med samme navn.

Sammen med spillet lanseres en ny kontroller til Xbox 360, som er til forveksling lik «buzzeren» til Playstation 2.

Godt spillår

I tillegg til spillene nevnt ovenfor later 2007 til å bli et godt spillår og det ble vist frem en rekke nye trailere og spillvideoer på messen i Los Angeles.

Blant de viktigste titlene har vi «Halo 3» og den nye traileren, «Metal Gear Solid 4» sin ferske video, «Assassin's Creed» og ikke minst «Killzone 2». Også i år har «Killzone» blitt hypet opp med blant annet denne videoen, la oss håpe det er hold i innholdet denne gangen.

Nintendo bekreftet flere av sine stortitlers europadatoer. Blant de viktigste titlene til Nintendo Wii finner vi «Super Paper Mario» som slippes den 14. september 2007, «Metroid Prime 3 Corruption» som slippes 26. oktober 2007 og ikke minst «Super Mario Galaxy» som kommer vinteren 2007.

Til Nintendo DS må «The Legend of Zelda: Phantom Hourglass» regnes som et definitivt høydepunkt som kommer allerede den 19. oktober 2007.

«Project Gotham Racing 4»introduserer motorsykler, «Rock Band» er i rute og ikke overraskende kommer «Gears of War» til pc.

Naughty Dog presenterte «Uncharted», men det var jo gammelt nytt for oss i Spillmagasinet, «Call of Duty 4» ser like bra ut som forventet og «Resident Evil 5» ble annonsert med denne traileren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere