RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det beste sjekketrikset

Sist oppdatert:
Kjære mann. Om du vil kapre kvinner, kan du forsøke å være litt mer som Hugh Grant.

(SIDE2:) Hugh Grants tørre og lett nedsettende humor om seg selv, eller i alle fall hans rollefigurers nedsettende humor om seg selv, er strake veien til en kvinnes hjerte.

Kunsten å forføre
Det mener forskere som har studert kunsten å forføre.

Antropologen Gill Greengross sier at å spøke med seg selv er langt mer effektivt når menn skal kapre kvinner enn å hive om seg med smarte vitser. Greengross studium gikk over to år.

- Mange studier viser at anlegg for humor er seksuelt tiltrekkende, spesielt for kvinner. Vi fant at spesielt personer som har evne til å være morsomme på egne vegne scorer høyest.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Grant øverst
Greengross og hans medarbeidere ga forsøkskaninene flere situasjoner som de skulle rangere. Scenen fra «Notting Hill» der Hugh Grant forsøker å imponere Julia Roberts med et særdeles slett utvalg fra kjøleskapet scoret høyest.

Forskeren sier at evnen til å kunne gjøre narr av seg selv viser tegn på intelligens og innsikt. Ikke minst viser personen at han er ydmyk, noe som er en fin moralsk innstilling, skriver The Daily Mail.

Farlig i enkelte situasjoner
Undersøkelsen er å finne i rapporten «Dissing Oneself: The Sexual Attractiveness of Self-Dep-Humour».

Det er imidlertid ved to tilfeller en slik form for humor ikke er tiltrekkende. Det er om du er lite populær fra før av, og humoren fungerer som en ytterligere faktor til å disse seg selv. I slike tilfeller kan en selvironi være patetisk, advarer antropologen.

Det andre er om du skal sjarmere utenlandske kvinner. Ikke alle kulturer har samme forståelse for humor på egne vegne eller selvironi.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere