*Nettavisen* Nyheter.

Det beste sommerølet

Lyst, lett og forfriskende kjennetegner øl som passer om sommeren. Sjekk ut hvilke øl som er best.

28.06.07 09:34

(SIDe2): Art of Taste har denne gangen testet 35 lyse lagerøl og sesongøl med klingende navn som sommerøl, feriepils og skjærgårdspils. De fleste er norske, men enklete importøl som meksikanske Sol og Corona, og danske Tuborg er også med.

Enkelte av de testede ølene inneholder færre kalorier, noe som nok er interessant for de som er opptatt av å bevare de rette «strandlinjene».

Ølet som falt best i smak hos smakspanelet var norsk, nærmere bestemt Rogalands sommerøl.

Rogalands sommerøl får følgende karakteristikk:

«Lys, gul på farve med middels tynt skum. Grei duft av pilsnerhumle og malt. Bløtt anslag og godt balansert med fine bittertoner mot vørtersødme. Middels lang.»

Alle testresultatene finner du helt nederst.

Testpanel:
Alt ølet er smakt av av Espen Smith og Attila Thuroczy. Espen Smith har bakgrunn både som markedssjef i bryggeribransjen og daglig leder av forskjellige skjenkesteder. Han driver i dag egen og uavhengig virksomhet, hvor bl.a. kurs og opplæring om øl utgjør en viktig del. Espen Smith har også utgitt boken «Ikke bare ØL».

Attila Thuroczy er Senior Solutions Engineer i Fast og meget ølinteressert. Han har holdt på med tradisjonell hjemmebrygging i mange år, og var en av fire som startet Norsk Hjemmebryggerforening i 1997. Han har tidligere premieplassering fra NM i hjemmebrygging, deltar som dommer i juryen i NM i hjemmebrygging, og var også dommer i det første skandinaviske mesterskapet i hjemmebrygging i 2004.

Testmetodikk:
Alt ølet er smakt blindt. Hvert øl ble vurdert etter fem kriterier (vekting i parentes): Farve (1), Skum (1), Duft (3), Smak (3) og Ettersmak (2). Samlet poengsum for hvert øl ble så plassert inn i 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Pris er ikke vurdert, da den kan variere ganske mye for ett og samme øl fra kjede til kjede. Vi ville finne ut hvilket øl som er best - ikke hvilket som er billigst.

Følger du lenken under finner du anmeldelsene av samtlige øl i testen.

Art of Taste: Test av sommerøl

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag