RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANDY RAIN (EPA)

Det blir ikke flystreik i jula

Sist oppdatert:
De fagorganiserte i British Airways får ikke lov til å streike.

Det har lenge vært fryktet at de fagorganiserte i British Airways skulle gå ut i en 12 dager lang streik som skulle starte 22. desember, midt i det svært travle julerushet, melder BBC.

Men nå har dommer Laura Cox utstedt en rettsordre som nekter de 14.000 kabinansatte i selskapet å gå ut i streik.

Dermed kommer flytrafikken til å gå som normalt i jula.

British Airways gikk til rettslige skritt fordi de mente at de fagorganisertes valg av tidspunkt ikke sto i forhold til konfliktens størrelse, og åpenbart var ulovlig. Flyselskapets advokat Bruce Carr argumenterte med at streiken ville få alvorlige konsekvenser for selskapets passasjerer, og at det ville være vanskelig å forstå for folk flest.

Det var fryktet at en flystreik ville kostet flyselskapet 665 millioner dollar, og det var fryktet at streiken kunne ramme én million passasjerer.

Fagforeningen Unite omtaler avgjørelsen som en «skamfull dag for demokratiet».

Formelt sett har retten sagt at det var prosessen rundt avstemningen som ikke var lovlig, og fagforeningen sier de vil ha en ny avstemning hvis ikke konflikten løser seg.

- Det var aldri nødvendig med noen streik, og vi håper Unite vil bruke denne muligheten til å tenke nøye gjennom neste steg, sier British Airways i en uttalelse.

- Det har blitt veldig klart at våre kunder ikke tror at den gammeldagse fagforeningsmilitsen er relevant i vårt forsøk på å bevege British Airways tilbake til å bli et lønnsomt selskap, sier de.

Streiken var varslet fordi ledelsen i flyselskapet ønsket å endre de ansattes arbeidsvilkår, gjennom å gi de lengre arbeidsdager, og ikke minst gjennom å ha lavere bemanning på flyene.

British Airways har en rekke daglige avganger fra Gardermoen til London. London brukes av svært mange som første mellomstopp på vei ut til andre deler av verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere