Det blir ikke svensk kongebryllup

Foto: (Scanpix)

Og grunnen er...

13.02.09 21:27

(SIDE2): Det svenske kongehuset legger alle sine ressurser i nok en direktesendt TV-overføring av Victoriadagen. Det er bursdagen til kronprinsesse Victoria (31) som vises på svensk TV og feires like stort hvert eneste år.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

TV-bursdag
Ansvarlig for den store bursdagsfesten, Kay Wiestål, bekrefter overfor svenske Damtidning at de er i gang med planleggingen allerede - og derfor kan det altså ikke bli et stort kongelig bryllup samme sommer fordi jobben med å få organisert TV-overføringer og et enormt pressekorps er tidkrevende mener det svenske bladet.

Dagen blir feiret på Öland 14. juli hvert år og kjente artister og idrettstjerner står for underholdnignen.

Sikkerhet
Et kongelige bryllup betyr også sikkerhetstiltak, noe som igjen betyr store utgifter til den biten. Sverige skal holde viktige møter i landet som følge av deres ordførerskap i EU i det første halvåret av 2009 - og det igjen gir sikkerhetspolitiet Säpo hendene fulle med å passe på viktige personer.

Selv om det svenske utenriksdepartementet har innvilget ekstra kroner i statsbudsjettet hvis et frieri plutselig skulle dukke opp og Victoria sier ja.

Les også:Forlovelser, bryllup og barn?

Kan vel hende?
Daniel Westling (35) kommer altså ikke til å gå ned på kne og fri til sine kjære på Valentinesday i helgen... eller? Hvis den kommende dronningen av Sverige får lyst til å ha både bryllup og bursdag samme sommer, så skulle man tro at hun får lov til det.

Victoria sa i forrige uke hvor brudekjolen skulle være fra - les mer her: - Brudekjolen skal være svensk

Aftonbladet skrev i høst at Daniel ikke syntes noe om å bli prins og at forholdet til svigerforeldrene er heller lunket. Så svensk presse er altså mer eller mindre enige i at de ikke kan smykke seg med kongelig bryllup...

Les mer her:Derfor gifter de seg ikke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.