RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det blir ingen flystreik

Sist oppdatert:
Enighet mellom Handel og Kontor og NHO Luftfart seks timer på overtid.

Oslo (NTB-Frode Kvam): Det blir ingen streik som berører flytrafikken etter at Handel og Kontor og NHO Luftfart nesten seks timer på overtid torsdag morgen ble enige i årets tariffoppgjør.

Enigheten ble oppnådd klokken 5.30 torsdag morgen etter at mekler Nils Dalseide la fram et forslag som arbeidsgiverne i NHO Luftfart godtok og som arbeidstakerne i Handel og Kontor sender til uravstemning med anbefaling.

- Det var mye fram og tilbake, og utfallet var ikke klart før helt på tampen, sier Ove Magnus Halkjær, leder for informasjonsavdelingen i Handel og Kontor (HK), til NTB.

- Vi er ikke helt tilfreds, men vi er såpass fornøyd at vi kan anbefale forslaget og sende det ut til medlemmene, sier han.

Halkjær trekker fram bestemmelser om innleie av arbeidskraft og rett til fulltid som punkter hvor HK fikk gjennomslag. Minstelønnssatsene var blinket ut som et av hovedkravene. Også på dette punktet har HK oppnådd seier. (©NTB)

Forsinkelser på grunn av frost og snø

På Oslo Lufthavn er det nå ca 30 minutter forsinkelse inn til flyplassen pga frost og snøvær. Flyene må til avising, og dette skaper også mindre forsinkelser ut fra Oslo Lufthavn, opplyser SAS. Snøvær og brøyting gir også litt forsinkelser i flytrafikken nord for Trondheim, melder NRK Trafikk torsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere