RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det blir ingen fotball-streik

Sist oppdatert:
VALLE (vif.no): Den mulige fotball-streiken ble fredag kveld avverget, rett før meklingsfristen gikk ut ved midnatt. Partene godtok ei framlagt skisse fra meklingsmannen Daniel Lunde. Dermed blir det Tippeliga og Adeccoliga-kamper i helga. VIF møter Molde søndag kl 18.00 på Ullevaal.

Lunde la fram et forslag til løsning rett før midnatt, en løsning som nå er akseptert av partene.

Forhandlingsutvalget, formannen i Norsk Toppfotball og NHO er veldig fornøyde med løsningen.
En skisse til løsning lagt fram av meklingsmann Daniel Lunde like etter klokka 23 igår bidro til en løsning på konflikten mellom spillernes fagforening Niso og Norsk Toppfotball (NHO).
Les detaljene i avtalen mellom NISO og Norsk Toppfotball i Riksmeklingsmannens møtebok.

Holdt fristen
Rett før fristen gikk ut ved midnatt forelå det et vedtak. Meklingsmøtet startet fredag klokka 12. Konflikten har stått om Nisos krav om en tilleggsforsikring for spillerne utover yrkesskadeforsikringen.
- Det viktige er at vi har vi blitt enige om at forsikringen ikke skal være tariffestet. Niso og Norsk Toppfotball skal avgjøre det seg imellom, sier en fornøyd Arne Hole i NHO til Dagbladet.no. Han er overbevist om at begge parter, både spillere og klubber, er fornøyde med løsningen .

Overgangsfase
I en overgangsfase vil forsikringspremien bli delt mellom arbeidsgiveren og spillerne. De skal betale en gitt sum inn til et fond som skal dekke eventuelle forsikringsutbetalinger. Fondet skal forvaltes av Norsk Toppfotball. Ordningen vil fortsette å løpe dersom ikke Niso og Norsk Toppfotball finner fram til en tilfredsstillende forsikringsordning.Silje Johansen, leder av NISO er fornøyd med avtalen, som dekker både fotball-, håndball- og ishockeyspillere.- En historisk mulighet. Spillerne har fått større innflytelse både over arbeidskraften og arbeidsdagen sin. Tidligere var det ingen trygghet for spillerne, sier Johansen til Dagbladet.no.

Bedre ordning
- Hovedkravet vårt var en bedre forsikringsordning, og det har vi fått til. Det var viktig for oss å etablere en ordning som kunne tre i kraft nå med en gang, samtidig som vi skapte noe for framtiden, sier Johansen.NISO fikk ikke gjennomslag for kravet om prosenter av mediainntektene.
- Dette berører både eiendomsrettigheter og idrettens regelverk, og er dermed urørbart, kommenterte Hole etter at det hele var avsluttet i natt.
Utstyrstvangen ble heller ikke opphevet, men her ble det skapt rom for en skjønnsmessig vurdering. Det skal åpnes for at spillerne kan bytte skomerker eller annet utstyr, hvis det er helsemessige årsaker som ligger til grunn for ønsket.- Partene har tatt ansvar

-Tok ansvar
Fotballpresident Sondre Kåfjord er glad for at det ikke ble fotballstreik i natt. I en pressemeling roser han klubbene og spillerne for å ha vist ansvarlighet.
- Det er ingen tvil om at en streik ville skapt store utfordringer for norsk fotball, først og fremst praktisk i forhold til seriespill, men også i forhold publikum og samarbeidspartnere. Jeg er derfor glad for at partene kom fram til enighet. Det viser at vi i norsk fotball kan løse vanskelige konflikter over bordet, sier fotballpresidenten.
Norges Fotballforbund har ikke vært part i konflikten rundt den nye tariffavtalen, men har fulgt utviklingen nøye. Fotballpresidenten er spesielt imponert over at partene kom frem til en skisse for en ekstra forsikringsordning.
- Jeg vet at partene sto langt fra hverandre på dette punktet da forhandlingene startet, så her må man ha strukket seg langt for å finne en løsning, sier fotballpresidenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere