Onsdag stemte det britiske underhuset over syv forskjellige forslag om brexit. Alt fra å gå ut av EU uten noen som helst avtale, til å trekke tilbake utmeldelsen og en soft brexit à la EØS. Her er en tolkning av avstemmingsresultatet:

De britiske parlamentsmedlemmene stemte først og fremst taktisk. Ingen av de syv forslagene fikk flertall. Nærmest var forslaget om å forbli i EUs tollunion som kun manglet 8 stemmer. Men en tollunion uten å være del av det indre marked vil ikke fjerne grensekontroller da det ikke omfatter EUs krav til helse, miljø eller sikkerhet.

Forslaget om å holde en ny folkeavstemning for å godta brexit-avtalen falt kun med 25 stemmer. Resultatet ligger nærmest parti-splitten noe som tyder på at det ikke fanget stemmer fra begge sider. Dermed er det lite håp om mulig ny folkeavstemning.

De to 'hard-brexit' forslagene (Baron og Fysh) ble hardest straffet med 400 og 422 stemmer mot. Det er et viktig signal om at no-deal ikke vil skje.

Common Market 2.0 - eller Norway + som er EØS og tollunion, ble nedstemt med en overvekt på 95 stemmer.

179 representanter valgte IKKE å stemme på dette forslaget, deriblant det Nord-irske partiet DUP, Skotske nasjonalpartiet og Indenpenent. Forslaget ble ikke 'pisket' av Labour - dermed ingen partiordre.

Resultatet bekrefter at Common Market 2.0 ikke er - og vil aldri være, et første valg for de som ønsker å forbli eller vil ut. Forslaget lider derfor hardest i en indikativ avstemning.

Les: Klart for tredje brexit-avstemning

Statsminister May sa onsdag at hun vil gå av som statsminister dersom hun får avtalen hun har fremforhandlet vedtatt av Underhuset. Avtalen, eller rettere sagt traktaten, er blitt nedstemt to ganger tidligere og ble ikke stemt på på onsdag.

Nå får May støtte av hardliners som Boris Johnson og Jacob Rees-Mogg. Samtidig uttalte Nord-Irske DUP at de aldri vil kunne stemme for Mays avtale pga backdroppen, noe EU ikke vil gå med på å fjerne.

Dermed levner ikke mange Mays avtale en sjans til å oppnå - også fordi Labour vil bruke partipisken mot å støtte avtalen. Og uten DUP og avstikkere fra Labour er May sjanseløs.

Nå må Theresa May presentere presentere et endret forslag til ny avstemning på mandag. Ellers godtar ikke Speaker Becrow en tredje avstemning på samme forslag. Selve Mays Withdrawal Agreement ligger fastlåst fordi den er undertegnet av EUs ledere. Eneste mulighet May har er å varsle en endring av den politiske erklæringen om forholdet til EU etter 2020 - når overgangsordningen er over.

Det er her kompromisset vil ligge: De argeste brexiteers vil måtte godta et tettere fremtidig forhold - altså en soft brexit, dersom de skal oppnå flertall for å komme ut av EU nå og for å få med stemmer fra Labour. Det er i denne sammenheng Common Market 2.0 ikke på noen måte er død.