*Nettavisen* Nyheter.

Det blir mer Red Dwarf

Vil Lister & Co endelig komme seg tilbake til moder jord? Foto: (BBC)

Den britiske kultserien kommer endelig tilbake

(SIDE2:) 21 år etter at Dave Lister for første gang våknet opp tre millioner år inn i fremtiden, kommer sci-fi serien tilbake med en todelt, nyinnspilt påskespesial, melder BBC.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Og denne gangen kommer gjengen tilbake til jorda.

Samler gjengen
Den nye episoden er skrevet og regissert av Doug Naylor, som sammen med Rob Grant stod bak den originale serien, og han har fått med seg alle de gamle skuespillerne, inkludert Chris Barrie som Rimmer, Craig Charles som Lister, Danny John-Jules som Cat og Robert Llewellyn som Kryten.

«Red Dwarf»-helgen vil bestå av de to nye episodene, en «Unplugged»-episode der skuespillerne skal prøve seg uten kulisser, effekter og huskelapper, og en dokumentar om filmingen av de nye episodene.

Kultsuksessen gikk på BBC fra 1988 til 1999 og vant både Emmy og BAFTA, og flere bøker har også blitt gitt ut. Her i Norge gikk serien på det nystartede NRK2 på 90-tallet.

8 millioner seere
Serien følger Dave Lister som jobber på et mineromskip og som ligger i dvale i arresten da resten av mannskapet dør i en ulykke. Lister våkner opp 3 millioner år senere og har som eneste selskap et hologram av en tidligere kollega han hater, en vesen som har utviklet seg fra Listers gravide katt og en robot som heter Kryten. Sammen prøver de å komme seg tilbake til jorden.

I sin glansperiode hadde serien 8 millioner seere i Storbritannia og ble solgt til mer enn 25 land. Den har også solgt mer enn 7 millioner dvd'er og videoer.

Bare i UK
Episodene får premiere 10. april, og filmingen begynner i midten av februar.

Det er den britiske kabelkanalen Dave som står bak gjenopplivningen, så for den jevne norske TV-seer kan det nok bli vanskelig å få sett premieren, men episodene kommer nok på DVD etter hvert.

Klarer du ikke å vente så lenge, lover Dave oppdateringer snarlig her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag