Det blir sol og varmt i lang tid fremover

Et høytrykk over Sør-Norge får tak i nord også, og vi ligger an til varmt og fint vær en god stund fremover.

Et høytrykk over Sør-Norge får tak i nord også, og vi ligger an til varmt og fint vær en god stund fremover. Foto: (Met.no)

Temperaturen har vært 3-4 grader varmere enn normalen - og det fortsetter.

14.09.14 15:03

Om du har stukket hodet ut den siste tiden, vil de fleste ha lagt merke til at været har vært veldig bra den siste tiden.

- Vi har ikke noen nøyaktig oversikt før etter måneden, men vi har forsøkt å regne litt på det i dag, og temperaturen over hele landet har stort sett ligget 3-4 grader over normalen for de 13 første dagene i september, sier vakthavende meteorolog Elbjørg Moxnes i Met til Nettavisen.

Stabilt høytrykk

Og de gode nyhetene er at dette vil fortsette.

- Det har vært høytrykk over Sør-Norge en stund, mens det har vært lavtrykksvirksomhet i Nord, men nå ser det ut til at høytrykket tar overhånd noen dager, sier hun.

- Mandag, tirsdag og onsdag ser ut til å bli strålende i hele landet, men litt vind langs kysten. Ellers blir det bare rolig vind, med lite eller ingen nedbør - og masse sol.

Gode temperaturer

Kaldt blir det heller ikke.

- Temperaturene blir ganske høye. De går jo gradvis nedover nå utover høsten, men det kan fortsatt komme opp mot 20 grader i sentrale strøk på Østlandet, på Vestlandet kan man se 18 grader - og opp mot 15 grader nordpå, sier hun.

Onsdag kveld kommer et lite lavtrykk innover mot Troms og Finnmark, noe som gir noe gråere vær, mens Sør-Norge ligger an til å ha flott vært hele uka.

- Her i sør ser det ganske bra ut en ganske lang periode fremover. Høytrykket beveger seg litt østover, men det ser bra ut frem til neste helg, men da blir det litt mer usikkert, kan Moxnes forteller.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.