Mens de i Nord-Norge de siste dagene virkelig har kunnet kose seg med noen supre sommerdager, har værsituasjonen i Sør-Norge vært av en ganske annen kaliber, og spesielt på Østlandet har det vært langt fra noe drømmevær.

Men nå snur det.

Tropenetter

- Ja, det ser sånn ut. Det har vært varmt i nord i noen dager nå, og nå blir det varmt sør også.

- Det var tropenatt tre steder i natt. Skien hadde 20,9 grader som minimumstemperatur. Sarpsborg kunne vise til 20,1 grader - og i Sande var det akuratt 20 grader, sier vakthavende meteorolog Aurora Stenmark i Meteeorologisk Institutt til Nettavisen.

Og mens temperaturene ser ut til å stige godt på formiddagen onsdag, er det også gode nyheter fremover.

Holder seg til helgen

- På Østlandet ser det ut til å holde seg varmt både i dag og de to neste dagene.

- Hva er varmt?

- Da snakker vi over 25 grader en del steder - godt over dette også, sier Stenmark.

- Akkurat nå er det varm luft som holder seg stabilt frem mot helga, men soloppvarmingen kan gi noen regnbyger i indre strøk.

Mot slutten av helgen kan det derimot komme et lite værskifte.

- Sent på søndag eller mandag kan det komme noe nedbør innover landet, og da vil vi nok igjen dukke under 20 grader, sier hun.

Omslag i Nord

Situasjonen i Nord-Norge er ikke helt den samme. Maksimaltemperaturen i landsdelen vil falle relativt kraftig på torsdag.

I Tromsø vil temperaturen falle fra 25 grader i dag til 14 grader på torsdag, men regnet holder seg heldigvis unna.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));