RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det ekstra glasset kan gi kreft

Rødvin er mer populært enn noen gang på Vinmonopolet.
Rødvin er mer populært enn noen gang på Vinmonopolet. (Thinkstock)
1 av 10 menns kreftsykdom kan spores tilbake til alkohol.

(SIDE2:) Den store studien foretatt i Europa av 363.988 personer fant at 1 av 10 menn kan knytte kreftsykdommen sin til alkohol. Bare en av 33 kvinner kan gjøre det samme.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Forskerne anslår at det ikke er det ene vinglasset eller halvliteren per dag som er farlig. Det er det du drikker over dette som øker faren for å få enkelte krefttyper mye mer enn man før hadde trodd.

Det er spesielt kreft i spiserøret, bryskreft og tykktarm- og leverkreft som linkes direkte til alkoholforbruk eller overforbruk.

- Vi vet at kreft i munnhulen er stadig økende, og dette samsvarer jo godt med studien. Men de færreste knytter kreft til alkohol, sier Sara Hiom ved Cancer Research til BBC.

Menn er i faresonen om de drikker mer enn tre glass hver dag eller to halvlitere. For kvinner er mengden langt mindre. Ett ekstra glass om dagen er nok, melder BBC.

Forsøkskaninene har vært mellom 35 og 70 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere