NEW YORK (Nettavisen): Før president Joe Biden i natt holdt sin State of the Union natt til onsdag, ble talen av mange sett på som en av hans viktigste tale noensinne.

Se deler av talen til Biden er her:

Presidenten startet talen med å minne om at frihet alltid vil seire over tyranniet, og hamret deretter løs på Vladimir Putin.

Verden har isolert Vladimir Putin for å ha sendt russiske soldater inn i Ukraina, sier USAs president Joe Biden.

Under sin første tale som president om rikets tilstand, la Biden vekt på at sanksjonene fra Vesten vil slå hardt ned på russisk økonomi og svekke deres militære.

– Putin er nå mer isolert fra verden enn noen gang, sa Biden til Kongressen.

Han kalte den russiske presidenten for en diktator. I tillegg gikk han hardt ut mot russiske oligarker og korrupte ledere som Biden sa har tjent milliarder av dollar fra Putins regime.

Samtidig understreket han at verden tydelig viser motstand mot Putins handlinger i Ukraina.

– I kampen mellom demokrati og autokrati, stiger demokratiene til øyeblikket, og verden velger tydelig siden med fred og sikkerhet, sa han.

Les også: Diskuterer Putins mentale tilstand: - Dette er bisart, det henger ikke på greip

Biden sa også at USA vil stenge luftrommet for russiske fly.

– I kveld kunngjør jeg at vi vil slutte oss til våre allierte i å stenge amerikansk luftrom for alle russiske flyginger, ytterligere isolere Russland og legge ytterligere press på økonomien deres, sa Biden i sin tale om rikets tilstand natt til onsdag norsk tid.

Les også: Diskuterer Putins mentale tilstand: - Dette er bisart, det henger ikke på greip

I sin tale lovet Biden amerikanske styrker ikke er engasjert og vil ikke engasjere seg i konflikten med russiske styrker i Ukraina, og at USA skal hente ut 30 millioner fat olje fra dets reserver som del av en internasjonal innsats for å stabilisere markedet etter Russlands invasjon av Ukraina.

Les hele talen til Biden her.

Biden holdt sin tale samtidig som krigen herjer i Ukraina, prisene i USA er rekordhøye og oppslutningen rundt Biden aldri har vært lavere.

Rev Trump-talen i to

Sist en president holdt State Of The Union var i 2020, og da ble den holdt av daværende president Donald Trump.

Det ble av mange sett på som en kaos-forestilling der Trump hyllet seg selv og der demokraten og speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi ble så rasende over det hun hørte at hun rev Trumps tale i to bak ryggens hans inne i Kongressen.

Les også: Rev Trump-talen i stykker: - Jeg har aldri opplevd noen opptre så barnslig i hele mitt liv

Se video av hendelsen her:

– Det var det mest høflige jeg kunne gjøre med tanke på alternativene, uttalte Pelosi etterpå.

Les også: - Ni rare ting som skjedde under president Donald Trumps tale

Trump fikk også kritikk for at han den gang benyttet anledningen til å hylle Rush Limbaugh, en av grunnleggerne av USAs konservative radionettverk. Trump annonserte også at han ville dele ut USAs høyeste fortjenstmedalje, Medal of Freedom, til den kontroversielle radioverten, som også var et av Trumps ideologiske forbilder.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

Se video her:

Allerede den gang var det kjent at Rush Limbaugh hadde fått påvist alvorlig lungekreft, og han døde i februar i fjor, 70 år gammel.

Les også: - Hvis Ukraina gjør dette, er på en måte Putin sjakk matt

- Veldig frustrert over USA

En av dem som på forhånd hadde store krav til Bidens tale i natt, er den republikanske senatoren Marsha Blackburn fra Tennessee.

Les også: Trump rasende etter ny «Clinton-avsløring»

- De blir nødt til å stramme seg opp og gjøre noe seriøst hardt arbeid når det gjelder utenrikspolitikken. Vi har en rekke land nå som er veldig frustrert over USA fordi vi har opptrådt svake og ubesluttsomme når det gjelder håndteringen av inntrengere, sa Blackburn under den konservative organisasjonen Conservative Political Action Conference (CPAC) i helgen.

- Putin følger nøye med

Dr. James Anderson, tidligere visestatssekretær i det amerikanske forsvarsdepartement, sier til Fox News at han forventer at Biden nå bruker sin tale til å annonsere ekstra tiltak mot Russland, som å utvise enda flere diplomater, og at han forbyr Aeroflot å fly over amerikansk luftrom.

- Putin kommer til å følge nøye med på hva Biden sier, sier Anderson.

På mandag annonserte amerikanske myndigheter at tolv medlemmer av Russlands delegasjon til FN blir utvist fra USA.

Biden har rekordlav støtte

Flere medier skriver er at også den amerikanske økonomien kommer til å få stort fokus i talen til Biden.

Inflasjonen i USA er for tiden på sitt høyeste nivå på over 40 år, samtidig med at bensinprisen er på sitt høyeste på over åtte år, skriver Fox News.

Og det skjer i en tid hvor oppslutningen rundt president Biden er på et bunnivå. I en fersk måling er det bare 43 prosent av amerikanerne som mener Biden gjør en god jobb. Og det er bare 37 prosent som mener han håndterer økonomien i landet på en god måte.

Konflikten i Ukraina vil også kunne føre til at inflasjonen i USA øker ytterligere og at bensinprisen, som amerikanerne er svært opptatte av, også fortsetter å stige.

Smittetallene raser

Ifølge de siste tallene fra New Times er antall smittede de siste to ukene med 59 prosent, antall døde er ned med 23 prosent og antall innlagt på sykehuset er ned med 44 prosent, sammenlignet med de to foregående ukene. ​​

Les også: Her er Donald Trumps aggressive tekstmeldinger: - Jeg er sjokkert

Ifølge CNN sto Biden i natt overfor en «retorisk balansekunst», når han må prøve å unngå at «hans rolle som leder av den frie verden distraherer ham fra den økonomiske smerten, økende kriminaliteten og kaskaden av innenlands problemer som han arvet og lovet å fikse, men som han fortsatt ikke har greid å løse».

Les mer om nattens tale her: Joe Biden: - Putin er nå mer isolert fra verden enn noen gang