RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det enkleste er ofte det beste

Foto: Henrik Færevåg
Sist oppdatert:
De er verken Pink Floyd eller Are Kalvø, men folk koser seg når Vinskvetten er på scenen.

Det beste vi kan si om «Vinskvetten» anno 2005 er at de er underholdere, vaskeekte underholdere og at folk blir underholdt. Folk går fra Rick's med latter om munnen og dersom Bjørn Jensen og de andre er ute etter noe mer enn det, kamuflererer de det godt.

Rød tråd
Ja, revyen «Stapp-mett» har en tråd - og den kan med en viss rettferdighet også kalles rød. Men det er helt uvesentlig. Boken om «Tilværelsens ufattelige letthet» er allerede skrevet. Guttene fra Rothåla er best når de karrikerer sine egne omgivelser. Som når Bjørn Jensens fergebillettør nå er blitt en jævel av en parkeringsvakt, i en by uten parkeringsplasser. Når han blir skjelt ut og truet med det ene verre enn det andre, slår han tørt fast; « Da pleie å hjelpa, da» med et ondt glis, mens han mumler for seg selv at han har hørt verre før, «dar han komme i frå» - på fergen, den gang den gikk.

Her er en ny klassiker født som krever enda mer arbeid og enda bedre tekst neste gang, men en figur med et enormt potensial.

Potensial
Og potensial det har mange av tekstene, men samtidig er det det verste en kan si om en tekst. Du sitter med den ugne følelsen at hadde Vinskvetten bare hatt tid til en runde til med en skikkelig god tekstkonsulent kunne det blitt enormt.

Noen sitter som en kule fra første stund. Den elskovsyke sms-eren er rett og slett godt håndverk både skriftlig og musikalsk. Brannmannen, som er hentet ut fra gamlehjemmet fordi han ikke hadde mange nok G, sliter.

Selvmordsbomber
Bjørn Jensen som selvmordsbomber er morsom og avslutningen med noe som muligens ligner linedance - hva vet vi - og kontrasten mellom den dekante gourmet/vinsmakeren og heimebryggeren fra Salhus, som husker spekesild og røykesild i samme festmåltidet, er akkurat det, et avslutningsnummer. Ellevilt og feiende, men problemet er at det er vanskelig å dra folk med på den taktfaste applausen.

Konkurranse
Er dette morsomt? Ja, det er faktisk ganske så morsomt og Vinskvetten fans vil få akkurat det de er ute etter. En kjempehyggelig kveld med spilleglade typer. Men det viser også hva vi etter hvert snakker om på Bergens Broadway - nede i gaten spiller Rune Andersen. Det er kamp om kronene.

De som kom for å se kjendiser på premien gikk slukøret hjem. Vi hørte naken-Lene gikk forbi, men kjente henne ikke igjen med så mye klær på. I stedet var det Dressmann galore. Vinskvetten har sitt publikum og det skal en ikke kimse av. Og dette publikumet gikk meget fornøyd hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere