Abdullah Kurdi er faren til Aylan (3), som ble funnet død på en tyrkisk strand etter at flyktningebåten kantret på vei til Hellas.

Abdullah Kurdi mistet to sønner og en kone. Nå avslører faren at Storbritannia var ett av landene han og familien ønsket å søke asyl i, skriver The Times.

Abdullah Kurdi hadde opprinnelig ønske om å reise til Canada, hvor de hadde slektninger. Men fikk avslag på asyl. Nå legger faren skylden på kanadiske myndigheter for at hans to barn og kone er døde.

Skylder på Canada
På spørsmål om noen kan klandres for at familien hans døde, svarer han følgende:

- Ja, myndighetene i Canada, som avviste asylsøknaden, selv om det var fem familier som var villig til å støtte oss økonomisk. Jeg ønsket å flykte dit med familien min og min bror som for øyeblikket bor i Tyskland, sier faren i et intervju med avisen Die Welt.

- Vi ville ikke ha vært en økonomisk byrde for den kanadiske staten. Men de nektet oss tillatelse, og jeg aner ikke hvorfor.

Jobbet i Tyrkia
Det var avslaget på asyl i Canada som førte til at Kurdi-familien fikk ideen om å flytte til Europa.

- De siste to årene jobbet jeg i Istanbul, og etterlot barna mine i Kobani (Syria). Jeg arbeidet i tekstilindustrien, og tjente 800 tyrkiske lira (per måned), sa han i intervjuet som sto i dagens Die Welt.

Månedslønnen utgjør drøye 2000 kroner.

- Da bombingen av Kobani startet, hentet jeg dem til Tyrkia. Og det var her tragedien min begynte. Lønnen min var ikke nok, hvordan skal jeg klare å brødfø dem når husleien og regninger allerede koster minst 500 lira?

- Jeg begynte å arbeide som murer, og om kvelden da jeg kom hjem, ville Aylan og Galib massere mine såre ankler og rygg.

- Ville bli behandlet som mennesker
Videre avslører faren at han trengte medisinsk behandling for en hudsykdom, men at han ikke fikk tilgang på helsetjenester i Tyrkia, og at dette var en medvirkende årsak til at de bestemte seg for å reise inn til Europa.

- Jeg ønsker ikke å si noe stygt om Tyrkia. Det er så mange flyktninger der, og det er umulig å sørge for at alle lever under gode forhold. I Tyrkia blir du bedre tatt imot enn i Libanon og Jordan. Men det er også grunnen til at jeg ville reise til Europa, til Tyskland, Sverige eller England. Jeg ønsket at barna mine skulle behandles som mennesker, sier han.

- Snakker med dem hver dag
Faren har nettopp gravlagt barna sine og kona si i hjembyen Kobani i krigsherjede Syria. Han vet fortsatt ikke om han skal bli i Kobani eller gjøre et forsøk på å reise til Europa.

- Det er ikke noe lys, ikke noe vann, det er umulig å bli her. Det er nærme gravene til mine kjære, men her går det ikke an å leve. Hver morgen går jeg til gravene dere, steller blomstene. Jeg snakker til dem som om de fortsatt er i live. Å snakke med dem hjelper litt.

Han mener alle bør få se bildet av hans sønns livløse kropp som ligger på en feriestrand i Tyrkia.

- Alle burde se det fordi jeg mener at takket være dette bildet, så vil mine sønner på en måte kunne hjelpe andre barn av Syria. Om Gud ønsket dem døde, så var det for å fullføre denne misjonen.