Gå til sidens hovedinnhold

- Det er ekstremt voldelig

Komiker Shabana Rehman Gaarder mener hundedrapet må få konsekvenser.

- Det er trist å høre om folk som ikke respekterer lovene, sier Gaarder til Nettavisen.

Gaarder reagerer sterkt på hundedrapet på Hellestø i Rogaland, der en hund ble skutt med to hagleskudd.

- Jeg har ikke så mye meninger om sauehold og hva som har skjedd i forbindelse med båndtvang, men at løse hunder blir skutt, er helt uakseptabelt, mener hun.

Les også: Hunden Tønes skutt og drept med to hagleskudd
Gunnar Stavrum: Man kan ikke bare skyte løs hund

- Veldig sterke bilder
- Hva tenkte du da du fikk høre om saken?

- Jeg ble sjokkert og veldig lei meg. Det var veldig sterke bilder, og spesielt når det var en vennligsinnet hund og måten dette skjedde på, sier hun.

Hun er langt fra alene om å reagere på hundedrapet. Debatten koker nå på sosiale medier, og torsdag samlet nærmere tusen personer seg på Hellestøstranden for å minnes den avdøde hunden Tønes.

- Jeg tror folk er sjokkert over selve skytehandlingen, at en tilfeldig hund som kommer bort for å hilse på bonden, først blir skutt i låret og så i magen. Det er ekstremt voldelig, synes Gaarder.

Les også: 1000 tente lys for Tønes

- Mer utviklede metoder
Gaarder, som er engasjert i dyrs rettigheter gjennom Miljøpartiet De Grønne og organisasjonen NOAH, tror mange er overrasket over at dette kan skje i Norge.

Hun har selv to hunder, og karakteriserer seg selv som en hundeelsker.

- Mine hunder, enda så godt jeg passer på dem, har klart å stikke av ved noen anledninger. Men hva med bedøvelsespistoler, det må da finnes mer utviklede metoder enn å skyte og drepe individer? spør hun.

Les også:- Alle må skjønne at bonden måtte gjøre noe

- Kan umulig være innenfor
Både hundeieren, bonden og NOAH har nå anmeldt saken til politiet, som har igangsatt etterforskning.

Gaarder mener saken bør få juridiske konsevenser.

- Å skyte et individ på den måten valpen Tønes ble skutt og drept, kan umulig være innenfor lovverket. Loven må endres om det er slik. Skyteglade selvjustisryttere har ingen godt av, sier hun til Nettavisen.

Selv har bonden forklart at hunden jagde sauene hans, og at han derfor måtte gripe inn. Dette blir avvist av hundeeieren.

- Jeg kommer til å gjøre det samme igjen. Neste hund som går løs og springer etter sauene på min eiendom skyter jeg, sa bonden Egil Hellestø til Rogalands Avis onsdag.

- Blir innkalt til avhør
Politiadvokat Emilie Netteland ved Rogaland politidistrikt, forteller at de etterforsker saken på vanlig måte.

- Vi har avhørt en person som har meldt seg om vitne i saken, og de involverte partene vil bli innkalt til avhørt i løpet av neste uke, sier hun til Nettavisen fredag ettermiddag.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus