Gå til sidens hovedinnhold

- Det er en tragedie

Elenor Holter (H) vil bruke det hun har av kontakter for å sikre kajakk- og roklubbenes interesser i Bestumkilen.

Elenor Holter har i mange år vært leder av Oslo kvinnelige roklubb (I dag Bestumkilen roklubb - journ. anm.). Hun er Høyres gruppeleder i Vestre Aker bydelsutvalg.
- I denne saken vil jeg bruke mine kontakter for hva de er verdt. Det er en tragedie for ro- og padlemiljøet om for eksempel den planlagte skøytebryggen utenfor vårt område skulle bli en realitet. Den vil strupe vår virksomhet. Når vi vet at Norsk motorskøyteklubb tidligere har tatt seg til rette og forlenget dagens brygge uten å varsle eller spørre oss, er det grunn til å følge med. Jeg synes det er rart at padlerne og roerne er holdt utenfor et utvalg som gir en innstilling som gir råd med hensyn til utvikling av Bestumkilen, sier Holter.

Holter har vært medlem av roklubben i 40 år og vet godt hvilken betydning miljøet rundt ro- og kajakklubbene har for mange mennesker.
- Om det er unge eller gråhårete det gjelder, så har klubbenes virksomhet gitt en rekke mennesker god livskvalitet og et flott miljø, sier Holter.
Hun har allerede tatt initiativ på det politiske planet.
- Jeg har gjort oppmerksom på hvilke konsekvenser en ytterligere fortetting av Besumkilen vil få. Jeg har tatt opp saken i Høyres hovedstyre og har informert byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen. Hun har lovet at våre interesser skal bli ivaretatt, sier Holter.

- Det er også viktig å få engasjert bydelsutvalgene i Ullern og Frogner. Blant annet ligger den tradisjonelle 1000-metersbanen på andre siden langs Bygdøylandet, hvor flere båter ligger ulovlig og sperrer for banen. Vi vil ha slutt på de ulovlige fortøyningene og vi vil ha forkortet dagens skøytebrygge, slik at vi får tilbake treningsarealet vårt, sier Holter.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien