RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er farlig å være nisse i år

Foto: Karoline Grinden Lilleseth (Privat)
Hønsehauken hadde ikke noe til overs for nissen, og gikk til regelrett angrep.

SØR-ODAL: (Glåmdalen): Denne hønsehauken gikk regelrett til angrep og rev den én meter høye nissen over ende. Her sitter den på gelenderet ved siden av, ved et hus sentralt på Skarnes.

Hønsehauken er kjent som en uredd og kraftfull rovfugl. Men at den angriper nissen hører nok til sjeldenhetene.

Hørte et dunk
Det skjedde hjemme hos familien Grinden Lilleseth på Skarnes tidligere denne uka. Der står det en nisse ved siden av inngangsdøra og ønsker alle velkommen.

– Vi satt inne og hørte et dunk, og lurte på ha det var. Da vi åpnet døra og kikket ut, satt hauken på gelenderet ved trappa, bare et par meter unna, forteller Kari Grinden Lilleseth til Glåmdalen.

Datteren Karoline fant fram kameraet og sikret seg både stillbilder og en unik videosnutt som du nå kan se på glomdalen.no.

– Jeg sto her i døråpningen og filmet, forteller Karoline og viser oss hvor kort avstanden var da hønsehauken plutselig flakset opp hodet på nissen, tok tak med klørne og rev den over ende.

Karoline deler gjerne historien og bildene med Glåmdalens lesere, men ønsker ikke selv å være i fokus.

Se video av nisseangrepet her

Duer ved siloen
– Det er mulig hauken har flydd inn i et vindu og blitt litt fortumlet, ettersom den satt lenge på gelenderet rett ved døra, sier Kari.

Familien er bosatt like ved siloen på Skarnes. Der er det hønsehauk på besøk rett som det er, på jakt etter duer. Dem er det mange av ved siloen. Hønsehauk klarer også å ta kråker og skogshøns, og pattedyr på størrelse med katter og harer.

– Da hauken satt ute her, merket vi at katta var livredd for å gå ut, og hunden bjeffet, forteller Karoline Grinden Lilleseth.

Les flere saker i Glomdalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere