*Nettavisen* Nyheter.

Det er greit å være kylling

Disney har fått en ny filmkarakter, og selvfølgelig også et nytt spill. Er det noe bra?

(Spillmagasinet): Lille Kylling tror at himmelen skal falle ned. Din oppgave er å hjelpe ham på redningsferden.

I praksis betyr det et plattformspill hvor du skal hoppe, slå, balansere og samle diverse dingser. Ikke akkurat en revolusjon i spilldesign. Dette er egentlig et spill som er helt likt Jak and Daxter-serien.

Det er også en del mindre småspill man kan spille mot sine venner i spillet, småspill som blir tilgjengelig etter at man har funnet en del kort inne i spillet. Kort det er svært vanskelig å finne.

Grafikken er god på PC og helt OK på PS2. Lyden er bra, spesielt det faktum at spillet er dubbet på norsk. Det gjør spillet tilgjengelig og spillbart for de aller yngste.

Filmen appellerer også helt klart til de yngste barna, de under ti år. Problemet er at spillet er gjort for vanskelig for de som sannsynligvis synes filmen er best.

Dermed faller spillet litt mellom to stoler. Som et spill uten en filmlisens er det et godt plattformspill som har mange bedre konkurrenter på markedet, som et filmspill appellerer det ikke godt nok til målgruppen som faktisk liker filmen.

Er du likevel ute etter et godt plattformspill og har spilt igjennom det du har tilgjengelig kan du spille dette. Som et barnespill for de som likte filmen og er mellom seks og ti er det derimot vanskelig å anbefale dette.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.