Samtidig som koronaviruset sprer seg i Norge, øker også behovet om hjelp og ønsket om å hjelpe andre. I hele landet er det nå dannet lokale koronahjelp-grupper.
Følg utviklingen av korona-pandemien her i Nettavisens nyhetsstudio.
På en av dem «Oslo hjelper Oslo», la Blå Kors ut denne posten og ba om hjelp til å drifte sitt kontaktsenter i Oslo sentrum. På få timer hadde det meldt seg så mange frivillige, at Blå Kors måtte varsle at de ikke lenger trengte flere hjelpere.
- På bare fire timer hadde det meldt seg så mange at vi måtte stenge inntaket av frivillige. Det er helt rørende å se hvor mye folk engasjerer seg for å hjelpe oss, sier leder for drift ved Blå Kors Kontaktsenter, An-Magritt Steinhovden, til Nettavisen.
Tidgivere i risikogruppen
Blå Kors Kontaktsenter trengte hjelp til å tilberede og servere mat, vakthold og henting av varer.
Les også: NAV: Har fått inn 45.000 søknader om dagpenger på fem dager
Årsaken til at Blå Kors Kontaktsenter trengte hjelp, var at mange av deres vanlige tidgivere, er i risikogruppa for å utvikle alvorlig sykdom hvis de blir smittet av koronaviruset.
- Mange av dem har ulike utfordringer som gjør at de er i risikogruppa. Noen er over 60 år. Andre har en rusbakgrunn som gjør at de gjerne har svakere immunsystem, sier Steinhovden.
Økt behov i koronatider
Samtidig som risikoen ved kontaktsenteret øker, opplever Blå Kors at det nå mer enn noen gang er viktig å holde det åpent.
- Vi opplever økt pågang hos oss, fordi mange av de andre lignende tilbudene har stengt sine lokaler. De aller svakeste trenger et lokale der de kan komme. Det er ikke det samme å få utdelt en matpakke, sier Steinhovden.
- Nå har vi fått hjelp som gjør at vi klarer å fortsette driften så normalt som mulig, men de pålegg vi har fått fra Helsedirektoratet, sier hun.