TOPPIDRETTSSENTERET (Nettavisen): Brannvesenet rykket ut med syv brannbiler og 23 mann da de fikk melding om brannen like før klokken 21 søndag kvel fortsatt på Toppidrettssenteret - treningssenteret til Olympiatoppen - på Sognsvann i Oslo.

- Vi har mistanke om brannen er påtent. Det begynte å brenne i en container på utsiden av bygget. Brannen tok tak i fasaden, og det har spredt seg videre til taket og loftet, der det fortsatt brenner, sa innsatsleder på stedet, Frank Halse, til Nettavisen.

- Kvinne pågrepet
- Vi har fått vitneopplysninger om en kvinne som har vært i nærheten, og kan ikke komme inn på noe mer detaljer nå. Men hun er innbrakt til avhør, sa Halse.

Rundt 22.30-tiden måtte brannvesenet knuse inngangsdøren med en øks for å ta seg inn i den brennende bygningen. De har også tatt seg gjennom taket med hjelp av en motorsag.

- Brannvesenet har ikke kontroll på brannen ennå, sa innsatslederen da.

Så langt har ikke brannlederen hatt anledning for en kommentar

«Jeg synes det er sykt at en så liten dame kan lage så mye problemer som dette» - Hazel Perrens, landslagspiller i volleyball.

- Så en liten dame som tente på en container
For U19 jentelandslaget i volleyball ble ikke dagen på Toppidrettssentret helt som de hadde ventet.

- Vi har vært i Sverige og spilt landskamp, og så gleder vi oss til å komme hit for å sove. Så plutselig går brannalarmen full amok. Vi tar med tingene og går ut, sier spiller Hazel Perrens til Nettavisen.

- Da vi hadde gått ut, kunne vi se masse gnister og røyk på baksiden. Jeg tror det var ved inngangen til kjøkkenet. Etter hvert kommer brannbiler og ambulanser, forteller Perrens og fortsetter:

- Så ser vi en liten dame som tilsynelatende er påvirket av alkohol. Så får vi høre av vitner som har sett at hun har tent på en container. Vi hadde også hørt at hun ikke hadde oppført seg greit på T-banen heller. Jeg synes det er sykt at en så liten dame kan lage så mye problemer som dette, sier Hazel Perrens.

Må finne annet sted å bo
- Hvor gjør dere nå?

- Nå skal vi finne en alternativ plass å sove, sånn at vi kan komme oss hjem i morgen, og fortsette treningen. Nå skal vi sove på et annet treningshotell, så da får vi i alle fall dekket det. Noen av de andre har fortsatt tingene sine på rommet, og det vår de ikke hentet før i morgen.

Mandag morgen er kriminalvakten i Oslo i full sving med å etterforske saken.

Kvinne (39) siktet
- En 39 år gammel kvinne er siktet for brannstiftelsen og vil bli avhørt så fort branngruppen er på plass, sier leder for kriminalvakten, Per Olav Utgaard til Nettavisen.

- Hva kan du si om omfanget av skadene?

- Ifølge brannvesenet dreier dette seg om «relativt omfattende skader», sier Utgaard.

Ifølge Utgaard kommer kriminalteknikere til å ta seg opp til toppidrettssenteret i løpet av morgentimene.

Avventende
Medierådgiver Halvor Lea sier til Nettavisen mandag morgen at de trolig først vet hvilke konsekvenser dette får for dem etter klokken 12.

- Dette skulle ha vært en «vanlig mandag» på toppidrettssenteret - med testing, landslagssamling og jobb, sier Lea til Nettavisen.