*Nettavisen* Nyheter.

Det er ikke for sent

Foto: Berit Keilen (Scanpix/Illustrasjon)

Kulda varer langt inn i påsken, melder metereologene. Men det finnes kupp på nettet til varmere strøk.

17.03.13 21:11

(SIDE2): Våren er ikke rundt hjørnet, tross noen dager i det siste med sol og blå himmel. Faktisk må du regne med at kulda varer ut hele mars, melder Metereologisk institutt via Yr.no. Og det er ikke bare på Østlandet, men i store deler av landet.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kuling, sur vind og snøfokk er prognosene flere steder i landet.

Heftig med rutefly
Heller ikke i Middelhavet, som på denne årstiden ofte kan skryte av fine temperaturer, i alle fall midt på dagen, er det veldig mye å skrive hjem om. Forbigående pent, med nye kalde fronter er prognosene. Men det er varmere enn her i Norge. Og Sør-Spania melder om 17-20 grader.

Det er heftige flypriser om du har lyst til å være borte hele påsken. Ta Norwegian til Malaga, med avreise fredag 22. mars så må du ut med hele 4886 kroner for en vei. Returen hjem 1. april er rett under 2000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men reiser du mandag 25. mars og hjem igjen fem dager senere, altså lørdag 30. mars får du tur-retur til 2160 kroner billetten. Og det er ikke så aller verst for en så lang flytur.

SAS opererer med like fulle fly og like stive priser så sent opp mot påske.

Til Nice, om du skulle ønske deg til Rivieraen, er det nærmest utsolgt. Og du må ut med 4600 kroner med Norwegian for en langhelg fra torsdag 28. mars til mandag 1. april. Og det bare for flybilletten.

Thailand?
Charterselskapene opererer også med restplasser. Og her gjelder det å kaste seg rundt. Skal du få det aller billigst, må du reise i morgen, lørdag 16. mars.

Med andre ord må du ha en fleksibel arbeidsgiver eller en fleksibel arbeidstid. Du må også bestille ditt eget hotell. Utover uka vil nye plasser komme, og igjen gjelder regelen. Dagen etter er billigst.

Men reiser du i morgen til Tenerife med Star Tour fra OSL til 1596 kroner for to personer tur retur for to uker.

Legger du på noen tusenlapper kommer du heller til all inclusive-hotellet Costa Los Gigantes Resort som er vurdert til et topp fire stjerners hotell til 3700 kroner per person. Og du slipper da å lete etter eget hotell.

Det finnes bedre tilbud med spesifikt bosted på denne nettsiden , men der er det per skrivende stund mange steder der det kun er en plass for to igjen.

- Vi råder folk til å følge med hver dag på restplassene. Det skjer jo at folk ikke får reist på grunn av sykdom eller andre årsaker, sier informasjonsjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett til Side2. Påsken er allerede utsolgt, men tross korte tidsfrister så blir restplassene som regel alltid utsolgt. Star Tour opererer med 99,5 prosent belegg på flyene i disse tider.

Et kjapt sjekk på RyanAir viser også at for eksempel et reisemål som Palermo, Sicilia er utsolgt fra og med fredag 22. mars.

Det finnes få muligheter for å reise helt innenfor påskeuken én uke med charter. Men Apollo tilbyr en uke fra 16. mars og til 23. mars for 4396 kroner for to personer i leilighetshotell i Puerto Del Carmen på Tenerife. Om du flyr fra Oslo.

Et kjapt søk på Finns restplasser viser dog at det finnes plasser fra nesten alle avgangssteder i Norge til ulike summer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Str

Bare fly?
Det går fint å ta bare fly, men Larsen-Vonstett sier hun anbefaler folk opp mot påske å sjekke om de faktisk får noe sted å bo før de bestiller flybilletten. Det er ikke så vanskelig som i august når hele Europa har fellesferie, men det er ikke sikkert at du kan velge og vrake i det du aller helst vil ha.

Har du ingen formening om å kaste deg rundt i morgentimene i morgen, lørdag, kan du vente til mandag 18. mars.

Vi foreslår da heller at du venter til 19. mars og tar åtte dager i Thailand, spesifisert for 8498 kroner for to personer. Da kommer du til Centara Kata Beach som er det beste familiehotellet Star Tour har i denne delen av Phuket.

- Den reisen venter selger ut i helgen, sier informasjonsjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett til Side2.

Vente og se?
Når værtyper blir varslet eller setter inn, merker turoperatørene et kjapt hopp i salget. Informasjonssjefens stalltips er imidlertid å bite tennene sammen og vente til april, og heller ta en av sommerferieukene da.

15. april er de fleste sommerdestinasjoner fra operatørene sluppet, og da er det som regel svært gode priser for de som vil reise.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag