Gå til sidens hovedinnhold

- Det er kort og godt vanskjøtsel

Kirkegården rundt middelalderkirken gror igjen.

- Jeg reagerte på hvordan det så ut her 17. mai. Etter det har det bare blitt verre. Det er skammelig hvordan det ser ut på kirkegården nå, sier John Are Nor til Tvedestrandsposten.

Kommunens ansvar
Et par ganger i uka er han innom kirkegården på Dypvåg for å stelle familiens graver. Nå reagerer han kraftig på vedlikeholdet av kirkegården, eller rettere sagt mangel på sådan.

- Dette er et kommunalt ansvar, sier Nor, som påpeker at middelalderkirken i Dypvåg er en av de best besøkte turistattraksjonene i Tvedestrand.

- I dag skal det være omvisning her. Dette er en skam! sier Nor.

Han minner om at Tvedestrand kommune de siste årene har økt festeavgiften for graver kraftig. Dette er penger som skal gå til vedlikehold.

Vasser i gress
Nor er ikke den eneste som reagerer. Søndag ble Tvedestrandsposten også oppringt av Thora Kollenborg. Hun var like oppbrakt.

- Det ser ikke ut her. Jeg går og vasser i knehøyt gress og avblomstra løvetann. Jeg synes det er skammelig at en så fin kirkegård ser sånn ut, sier Kollenborg.

Hun var ikke alene på kirkegården i helgen.

- Alle jeg traff kommenterte hvordan det så ut. Det går ikke an! Det ser ut som en glemt dal, beskriver Kolleborg.

Hun synes det er trist at man på en kirkegård skal måtte gå og irritere seg over hvordan det ser ut.

Beklager
Bjørg Haaland Bjørnstad er kirkeverge i Tvedestrand. Hun er klar over problemet og sier det er beklagelig at det ser ut som det gjør.

- Men vi har bare to ansatte på de fire kirkegårdene, og de må også gjøre andre ting enn å klippe gress. De fem skoleungdommene som skal jobbe om sommeren begynner ikke før skoleferien starter, sier Haaland Bjørnstad.

Skulle vært på stell
- John Are Nor påpeker at det har sett sånn ut lenge. Allerede 17. mai så det ille ut. Bør ikke gressklipping prioriteres?

- Jo, jeg er helt enig. Det bør prioriteres. Beklageligvis har det likevel ikke skjedd, fordi vi ikke har hatt kapasitet nok. Dette skulle vært på stell, men vi har ikke rukket over alt, sier kirkevergen.

Selv om festeavgiften for graver har økt, er det ifølge Haaland Bjørnstad likevel ikke tilstrekkelig.

Les flere saker fra Tvedestrandsposten her.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken