*Nettavisen* Nyheter.

«Det er kun i motbakke det går oppover»

Foto: Roy Storvik (Roy Storvik)

Frp-politiker Trond Birkeland får støtte fra mange etter å ha blitt siktet for å snikfilme en naken mann.

22.03.11 10:37

Flere av Birkedals politiske motstandere har i morgentimene vist sin støtte gjennom bursdagshilsener på Facebook-siden sin, skriver Rogalands Avis.

Birkedal fyller nemlig 31 år i dag.

Kjetil Clementsen (Krf) skriver: «Gratulerer med dagen, Trond! Håper du har det bra, alle forhold tatt i betraktning.»

Les også: Ordførerkandidat filmet naken mann.

Mens Kjell Erik Grøsfjeld (H) skriver:

«Gratulerer med dagen! Dette kommer du gjennom – selv om det er knalltøft mens det står på. Kjell Erik»

Etter at siktelsen ble kjent mandag kveld var venner og bekjente raskt ute med støtteerklæringer til Trond Birkedal.

Frp-politikeren, som nå har trukket seg fra alle verv, er en aktiv bruker av sosiale medier med Facebook-profil både som politiker og en privat profil.

Han har over 2000 venner på den private profilen sin. Han er også aktiv på Twitter.

«Det er kun i motbakke det går oppover. Tung tid nå, men snart vil du se lyset i tunellen. Stå på», er blant oppmuntringene.

Syk
Trond Birkedal skulle egentlig deltatt på bystyremøte mandag kveld, på listen over forfall sto det 'syk' bak navnet hans.

Underveis i bystyret ble de fleste representantene klar over saken som var under oppseiling.

Mange uttrykte overfor Rogalands Avis hvor tragisk saken er, og ordfører Leif Johan Sevland ble også orientert om saken i løpet av møtet.

– Jeg registrerer at Trond Birkedal er under etterforskning. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Sevland til Rogalands Avis.

De 11 Frp-medlemmene i bystyret gikk enten inn på partikontoret vegg i vegg med bystyresalen umiddelbart etter møtets slutt like før klokken 21.30, eller de forlot rådhuset hastig. Partisekretær Atle Simonsen sa til Rogalands Avis at de ikke ønsket å kommentere saken mandag kveld, og ba om at alle henvendelser blir gjort til stabssjef Geir Mo sentralt.

Trekker seg fra alle verv
Birkedal har bedt om fritak fra alle verv i partiet. Dette omfatter også listeoppføringene til høstens valg.

– Jeg har i kveld vært i kontakt med han, og det var i samtalen med meg at han ba om å få fritak fra alle sine verv i partiet, opplyser partiets generalsekretær, Geir A. Mo i en pressemelding.

– Han er svært lei seg for situasjonen som er oppstått og ga uttrykk for at han var opptatt av at partiet lokalt og sentralt ble minst mulig skadelidende for det som har skjedd. Han var også svært opptatt av at lokallaget nå får den nødvendige ro til å håndtere situasjonen, sier generalsekretæren.

– Sjokk
Arvid Sjødin er Trond Birkedals advokat og talsmann. Han kunne fortelle at Birkedal opplever siktelsen som et sjokk.

– Situasjonen for min klient er vanskelig slik den er det for alle som opplever noe slikt som dette, men han forholder seg til at han er under etterforskning og tar det hele med fatning. Men det oppleves jo som et sjokk for ham, sier politikerens advokat Arvid Sjødin til NRK.

Les flere saker fra Rogalands Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.