RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kai Nikolaisen (Lofotposten)

Det er lov å ha flaks

Sist oppdatert:
Føreren kom utrolig nok uskadd fra denne utforkjøringen tirsdag morgen.

Nå er det glatte veier rundt om i hele landet, og det meldes om større og mindre ulykker som en følge av glatta hele tiden.

Bildet over er hentet fra en ulykke som skjedde tirsdag morgen da en personbil kjørte av Valbergveien, like etter Skifjordkrysset på Lofoten.

Bilen hadde kommet fra Skifjord og sjåføren har mistet kontrollen i en sving, skriver Lofotposten .

Bilen havnet i grøfta og stoppet i en stein etter å ha gått rundt og havnet på taket. Ingen personer ble skadet.

Tidligere på morgenen havnet en lastebil i grøfta i samme område.

Da Lofotposten var på stedet like etter klokken ni var det såpeglatt veibane. Sjåføren på redningsbilen til Falck forteller at sideveiene på Vestvågøy er såpeglatte. Hovedveiene er strødd eller saltet.

Buss i grøfta
Ifølge Avisa Nordland opplevde SB Nordlandsbuss at en av deres busser ble stående fast på glinsende og speilglatt asfalt på fylkesvei 834 ved Festvåg, med den følge at bussen ikke fikk kjørt voksne og barn til jobb og skole.

- I tillegg var det, ifølge vår sjåfør, i tillegg 3-4 biler som ble stående fast på glatta. Vi måtte ta kontakt med skolene for å gi beskjed om at noen elever ble sene, men vi har fått lagt på kjetting og vi er nå i drift igjen, sier Lyngsnes til avisen.

SB Nordlandsbuss er ikke fornøyd med jobben Mesta gjør for å holde speilglatte veier kjørbare, spesielt på deres ruter til og fra Festvåg, samt rutene mellom Bodø og Straumøya.

- På det føret som er nå, så er det ingen dekk som hjelper. Og kjetting på is er heller ikke ideelt. Våre ruter går fra i 6-tiden på morgenen, og Mesta burde legge bedre til rette ved å strø veiene. I dag hadde ikke Mesta vært der i det hele tatt. Vi opplever at Mesta må mases på for at veiene skal bli strødd. Det er klart at under slike forhold er det vanskelig å drive buss-selskap, sier Lyngsnes til Avisa Nordland.

To vogntog i grøfta
Tirsdag morgen havnet også to vogntog i grøfta på E6 i Kvam i Steinkjer.

Trønder-Avisa skriver at tre utenlandske vogntog fra samme firma kjørte i følge da to av vogntogene kjørte i grøfta på hver sin side av veien. Begge sjåførene kom uskadet fra det.

PS! Her finner du trafikkmeldingene fra Vegvesenet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere