Gå til sidens hovedinnhold

- Det er én ting jeg angrer på

President Barack Obama sier han forstår frustrasjonen som førte til Demokratenes nederlag i Massachusetts. Men han vil fortsette arbeidet med helsereformen.

Tirsdagens tap av én av Massachusetts senatsplasser til Republikanerne har sendt sjokkbølger gjennom Det demokratiske partiet. De har mistet sin viktige 60. stemme og dermed evnen til å hindre uthalingstaktikk fra Republikanerne.

- Valget viser misnøye med tempoet endringene skjer i - en frustrasjon jeg deler. Vi må bevege oss fremover og fortsette å jobbe sammen, skriver presidenten i en Twitter-melding.

- Om det er én ting jeg angrer på, er det at vi har vært så opptatt med å få ting gjort og med å takle de umiddelbare krisene som var foran oss, at jeg tror vi mistet noe av evnen til å snakke direkte til det amerikanske folk, fremholder Obama til ABC.

- Jeg vil anbefale at vi handler raskt for å samles om de elementene i pakken vi er enige om, sier Obama.

Vil øke gjeldstaket
Det hvite hus ber samtidig Kongressen vedta å øke den maksimale gjeldsbelastningen staten kan påta seg.

- Administrasjonen støtter sterkt at det vedtas en økning i det offentlige gjeldstaket, heter det i en uttalelse.

Obama-administrasjonen står foran en vanskelig avstemning i Kongressen for å få økt dette maksbeløpet. Uten en nytt lovvedtak vil finansdepartementet ikke ha fullmakt til å låne mer enn de 12,4 billioner dollar Kongressen godkjente i desember.

- En slik økning er svært viktig for å sørge for at finansiering av føderale operasjoner kan fortsette uten avbrudd, og at det ikke settes spørsmålstegn ved USAs kredittverdighet, heter det videre fra Det hvite hus.

Demokratene ventes å øke maksbeløpet til over 13 billioner dollar for å unngå å måtte ta saken opp igjen før delvalget til Kongressen i november. Saken kommer trolig til å skape ny oppmerksomhet rundt Obama-administrasjonenes rekordhøye underskudd på 1,4 billioner dollar på det amerikanske statsbudsjettet for skatteåret 2009.

Den statlige gjelden i USA er mer enn doblet siden 2001 på grunn av krigene i Irak og Afghanistan, skattekutt og finanskrisen.

(©NTB)

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken