RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det evige «Boybandet»

Guttegruppa «Menudo» er evig unge i motsetning til grupper som Nsync og Backstreet Boys. Les hvorfor her.

(YEYE): Guttegruppa «Menudo» er nå aktuelle med singelen «LOST». De har igjen blåst liv i den gamle sangtradisjonen. Gruppa ble opprettet allerede i 1977.

Oppstarten

Det var produsenten Edgardo Díaz som startet opp «Menudo» i Puerto Rico i 1977. Den gang hadde gruppa av fem medlemmer som bestod av to sett med brødre. De utga først albumet Fantasmas (Ghosts) og tok Latin-Amerika og resten av verden med storm, ifølge Cosmogirl.com.

Gutta i «Menudo» pleide å byttes ut ofte. Hvis et bandmedlem fylte 16 år, eller kom i stemmeskiftet, var det tid for å forlate gruppa.

Den tidligere «Menudo» spilte inn 35 album, solgte 60 millioner singler og solgte ut konserter over hele verden. Ordet «Menudo» betyr «liten forandring» på spansk noe som er motsigende i forhold til at gutta tjente store penger.

Siste fem innen musikk
Lindsey blir «Bossy»
Perler i fjæra
Sichelle gir ut ny singel
Julian Berntzen feirer treern
Lillesøster Carew singeldebuterer

Dagens medlemmer

I fjor høst gikk realityprogrammet «Making Menudo» på MTV for å velge ut nye meldemmer til gruppa. De nye medlemmene er José Bordonada Collazo, Chris Moy, Emmanuel Vélez Pagán, José Monti Montañez og Carlos Olivero.

Det ble også annonsert at gruppa Menudo skulle komme tilbake etter å ha signert albumkontrakt med SonyBMG. Johnny Wright ble manager og musikken skulle være en sammensmeltning av urban pop og rock musikk. Musikken skal spilles inn både på engelsk og spansk. Gruppas regler ble også oppdatert: Når en av gruppas medlemmer blir 20 år må det medlemmet forlate gruppa og gi plass for et nytt medlem

Nå er gruppa på turnéen Bandemonium Tour og det er ventet et nytt album til høsten.

Hør den nye singelen «LOST» her:

Celebre sangere

De mest berømte «Menudo»-medlemmene er Ricky Martin og Marc Anthony. I juli i 1984 erstattet Ricky Martin det siste originale medlemmet i gruppa, Ricky Melendez. Marc Anthony var bare en back-up sanger i løpet av perioden da Ricky Martin var medlem.

På 90-tallet var gruppa kjent som «MDO». Denne versjonen av gruppa var veldig forskjellig fra den originale. Det var ingen som opprinnelig fra Puerto Rico og alle medlemmene var eldre enn 16.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere