Det får være grenser!

En rekke eksperter reagerte på bildene kongehuset sendte ut til Ingrid Alexandras bursdag. Folk flest er av en annen oppfatning.

22.01.08 14:26

(SIDE2): I anledning prinsesse Ingrid Alexandras fireårsdag offentliggjorde Slottet mandag en rekke bilder og en video av kronprinsfamilien.

Les hele saken her: Prinsessen fyller fire år


Alle bildene: Se nederst i saken

- Det er pinlig
Samme dag som bildene ble offentliggjort reagerte en rekke fotografer på kvaliteten på bildene.

Blant dem var Terje Bringedal, leder for Pressefotografenes Klubb i Norge.

- Dette var veldig dårlig, og det er pinlig for dem som har levert dem ut. Hvis jeg som far hadde tatt de bildene der av barna mine, hadde nok kona mi nektet meg å sette dem inn i fotoalbumet, sa han til Aftenposten om bildene.

Han fikk støtte av flere andre eksperter, og det var blant annet bildet der hele familien sitter i sofaen som fikk gjennomgå. Bildet er uskarpt, alle ser i ulike retninger og Mette-Marits bare kne dominerer var argumentene fra ekspertene.

Les hele saken: Slakter prinsessebildene

Flertallet av Side2s lesere er imidlertid uenige med ekspertene.

- Bildene er kjempefine! Skjønner ikke problemet! Herlige naturlige bilder!, skriver en leser som bruker tittelen « Det får være grenser!» på sitt innlegg

Mange er enige med leseren, og flertallet trekker frem at det er flott å se naturlige bilder som fremstiller kronprinsfamilien som folk flest.

- Hvorfor skal alt se så oppstilt ut bestandig, dette er ikke perfekte bilder men dog naturlige. Regner med at det er et bevisst tatt valg fra familien. Flott er det, skriver en av Side2s lesere.

En annen skriver følgende:


- Synes bildene er kjempefine og naturlige. Det er jo bilder som viser «vanlige» og hverdagslige situasjoner som er flotte å se på. Hvorfor i det hele tatt kritisere disse bildene? Helt på trynet å gå til pressen og «klage» på noen herlige bilder som viser en helt vanlig familie.

Mange av leserne er av samme oppfatning, men det finnes også dem som er enige med kritikerne. Noen bruker flertallet sitt argument mot dem, og understreker at dette ikke er en vanlig familie, og derfor er det andre krav til bildene.

- Ja dette er for dårlig kvalitet. Det er ikke en vanlig familie vi snakker om her så man bør vel kunne forlange litt bedre bilder, skriver en leser som er enig med kritikerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.