Tirsdag har den norsk-pakistanske enken fortalt om hvorfor hun tror at moren og faren drepte mannen hennes.

Kvinnen forteller at i det pakistanske miljøet i Norge, så er hennes forhold til avdøde NN bak foreldrenes rygg, lite ansett.

- Det finnes folk som mener at jeg fortjener det fordi jeg giftet meg bak deres rygg.

- Har du skyldfølelse? spurte Guro Hansson Bull henne i Oslo tingrett.

- Nei, jeg har ikke det i dag. Det er ikke feil å gifte seg. Det er feil å drepe, svarte hun.

- Jeg sloss for rettferdighet

Kvinnen lever i dag på hemmelig sted, etter at hun fortalte norsk politi at hennes mor, far og onkel hadde drept hennes ektemann og hans far og bror.

Varslingen om drapene har gjort henne svært ensom.

- Jeg har ingen som jeg kan dele følelsene mine med. Selv om dere forstår meg, og støtter meg, så blir det ikke det samme, sa hun gråtende i retten.

- Jeg sliter fysisk og psykisk. Jeg er fortsatt i sjokk, selv om jeg har klart å bedre mine følelser. Jeg skal sloss for rettferdigheten både for meg og for dem, sa hun.

Tette familiebånd

På tiltalebenken i Oslo tingrett sitter hennes mor, far og onkel.

De avdøde var hennes ektemann, som også var hennes fetter, samt hennes onkel og en annen fetter.

I tillegg: Personen som politiet mener utførte drapene, var broren og sønn til de tre avdøde personene.

I retten har kvinnen fortalt hvordan han hadde et langt sterkere forhold til hennes foreldre, enn til sin egen familie.

- Han var snill med meg

25-åringen fortalte at følelsene for ektemannen, som også var hennes fetter, vokste gjennom flere år, og at hun følte seg elsket av ham.

- Han var veldig snill mot meg. Jeg følte at han ville gjøre alt for meg, sa kvinnen.

I Oslo tingrett er det helt tydelig at hun er sterkt preget av situasjonen. Trippeldrapene har ført til at hun har mistet alle rundt seg. I dag lever hun på hemmelig adresse.

Jeg bryr meg ikke

Kvinnen sa at selv om de fleste anså ekteskapet hennes som problematisk, så ville de fleste ha løst det annerledes.

- Mange mener det finnes andre løsninger som kunne vært brukt. Jeg bryr meg ikke om hva folk sier. Jeg var glad i ham og giftet meg, sa hun i retten.

I Oslo tingrett fortalte hun om ære, sterke familiebånd og foreldrenes forventninger om at barna skal gjøre som de vil.

Tidligere tirsdag fortalte hun at hun hørte moren si at «vi har drept dem».

Overbevist om at foreldrene bestilte drap

Den 25 år gamle kvinnen er overbevist om at hennes mor og far bestilte drapet fordi hun hadde giftet seg med fetteren i skjul, og bak foreldrenes rygg.

- De likte ikke NN (ektemannen hennes). De aksepterte ikke at jeg viste interesse for ham og ønsket å gifte meg med ham. De ville at jeg skulle gifte meg med en annen som de skulle finne for meg. De sa de skulle finne en fin gutt for meg, en med bra status, men de tok meg ikke på alvor. Når jeg snakket med NN og hadde følelser for NN, så ble det vanskelig for meg å akseptere en annen gutt som jeg ikke hadde følelser for. De aksepterte ikke NN. Han hadde ikke utdannelse, men jeg hadde følelser. Jeg falt for ham, sa kvinnen i retten.

Sier at moren hatet ektemannen

25-åringen uttrykte svært stor skuffelse over at moren ikke hadde støttet hennes valg overfor faren.

- Det er en familie her i Norge, der moren til jenta støttet henne fra topp til tå, for jenta ville gifte seg med en hun var glad i, men faren likte ikke at datteren skulle gifte seg med gutten hun valgte. Men moren støttet fra alle kanter og sto foran mannen sin og sa «jeg skal støtte datteren min», selv om han truet henne og sa han kunne gi skilsmisse. Det vet (mamma) også. Hun kunne også ofret for meg, men hun likte ikke NN. Hun så ned på ham. Hun hatet NN og sto sammen med (pappa) og bestilte drap, sa jenta i Oslo tingrett.