RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det første glutenfrie ølet

Sist oppdatert:
Nå kan gluten-allergikere glede seg over at de også kan drikke øl.

(SIDE2): «Glutaner» er det første garantert glutenfrie ølet som selges i Norge, ifølge en pressemelding.

Brygget på ris
Ølet er brygget spesielt for dem som har sykdommen cøliaki, som er en sykdom i tynntarmen; men kan med fordel også drikkes av andre, spesielt dem som vil ha lavt inntak av karbohydrater.

Ølet er brygget med kornsortene teff, sorghum og ris. Teff er et kornslag som har sin opprinnelse i Etiopia, er svært næringsrikt, har god smak og tåles av personer med cøliaki. Sorghum blir dyrket i store kvanta i Afrika, India og Kina og inneholder ikke gluten.

Hva er cøliaki
Cøliaki fremkalles av gluten. Dette er en proteinforbindelse som finnes i hvete, rug, bygg og spelt (urhvete). Når gluten kommer ned i tarmen fører dette til en skadelig immunreaksjon i slimhinnen hos en cøliaker.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere