RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DREPT: Ekstremistgruppa IS har lagt ut en video på sosiale medier, som angivelig skal vise halshuggingen av den savnede amerikanske journalisten James Foley.
DREPT: Ekstremistgruppa IS har lagt ut en video på sosiale medier, som angivelig skal vise halshuggingen av den savnede amerikanske journalisten James Foley. (AP / NTB Scanpix)

Det hvite hus bekrefter at halshuggingsvideoen er ekte

Sist oppdatert:
Videoen fra ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) som angivelig viser drapet på en amerikansk journalist, skal ifølge det hvite hus være ekte.

Siden videoen ble lagt ut tirsdag, har amerikanske myndigheter forsøkt å finne ut om innholdet kan verifiseres. Onsdag sa FBI at de tror videoen er ekte, melder avisen Global Post.

Onsdag kveld melder det hvite hus at videoen er ekte, skriver BBC.

– Amerikansk etterretning har analysert den nylig publiserte videoen som viser de amerikanske statsborgerne James Foley og Steven Sotloff. Vi har kommet fram til at videoen er ekte, sier talskvinne i USAs sikkerhetsråd, Caitlin Hayden.

Les også: - IS hevder de har halshugget amerikansk journalist

Journalisten James Foley har vært savnet siden han ble bortført i Syria i november 2012. Videoen, som IS har publisert, viser angivelig at Foley blir halshogget.

Videoen viser også en annen amerikansk journalist, Steven Sotloff, i live. I videoen sier IS at skjebnen hans avgjøres av om USA fortsetter å bombe ekstremistgruppen i Irak.

– Vi har aldri vært stoltere av sønnen vår. Han ofret livet sitt for å vise verden lidelsene til Syrias befolkning, skrev journalistens mor, Diane Foley, som svar på alle støttemeldingene hun har fått på Facebook sent tirsdag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere