RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det hvite hus forsvarer droner

Washington (NTB-AFP-Reuters): Det hvite hus forsvarer bruken av droner som legitim, moralsk og klok, selv når de brukes til å drepe amerikanske statsborgere i utlandet.

I en rapport fra justisdepartementet som NBC siterer, heter det at bruken av droner er i full overensstemmelse med amerikansk lov og med grunnloven.

Offentliggjøringen av rapporten finner sted mens menneskerettighetsgrupper har begynt å stille stadig flere spørsmål om de amerikanske droneangrepene i Pakistan, Jemen og andre steder.

I tillegg har en tverrpolitisk gruppe senatorer bedt administrasjonen legge fram alle juridiske dokumenter som brukes for å rettferdiggjøre bruken av droner.

- Vi gjennomfører disse angrepene fordi de er nødvendige for å dempe trusler, stanse planer om angrep, hindre framtidige angrep og igjen, redde amerikanske liv, sa talsmann for Det hvite hus, Jay Carney tirsdag.

Blant de mest omstridte amerikanske droneangrepene var angrepene i Jemen på Anwar al-Awlaki og Samir Khan, som begge var amerikanske statsborgere og aldri var blitt siktet for noen forbrytelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere