RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det hvite hus: Ingen beslutning om nye sanksjoner mot Russland


Det hvite hus' pressesekretær Sarah Huckabee Sanders sa mandag at det ennå ikke foreligger noen beslutning om å innføre flere sanksjoner mot Russland. Foto: AP / NTB scanpix
Det hvite hus' pressesekretær Sarah Huckabee Sanders sa mandag at det ennå ikke foreligger noen beslutning om å innføre flere sanksjoner mot Russland. Foto: AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Ett døgn etter at USAs FN-ambassadør varslet kunngjøring av nye sanksjoner mot Russland, avviser nå Det hvite hus at det foreligger noen beslutning.

– Vi vurderer ytterligere sanksjoner mot Russland og en beslutning vil komme i nær framtid, sa pressetalskvinne Sarah Sanders.

– Vi vurderer, men vi har ikke noe å kunngjøre på nåværende tidspunkt, la hun til.

Både utenriksdepartementet og finansdepartementet henviser til Det hvite hus for opplysninger i saken, og overfor AFP indikerer flere nå at det er usannsynlig at en kunngjøring vil komme allerede mandag.

Det foreligger ingen åpenbar forklaring på den angivelige forsinkelsen, men beslutninger om innføring av sanksjoner pleier som regel å ta flere uker, også måneder, før de er ferdig utarbeidet.

USAs FN-ambassadør Nikki Haley sa i et intervju med TV-stasjonen CBS søndag at finansminister Steven Mnuchin mandag skal kunngjøre nye sanksjoner som retter seg mot russiske selskaper som har forsynt det syriske regimet med utstyr og andre produkter som kan knyttes til kjemiske våpen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere