– For de uvaksinerte kommer det en vinter med alvorlig sykdom og død for dere selv og deres familier samt sykehusene dere snart kan overbelaste, står det på nettsidene til Det hvite hus.

Det var under en pressekonferanse 17. desember Jeffrey Zients gikk knallhardt ut mot uvaksinerte amerikanere. Han er ansvarlig for koronahåndteringen til Det hvite hus.

Landet sliter med stor vaksineskepsis og kun drøye 60 prosent av amerikanerne er fullvaksinerte. Til tross for gjentatte oppfordringer fra myndighetene om å la seg vaksinere.

Under pressekonferansen slo Zients fast at vaksinene hjelper mot omikronmutasjonen, spesielt hvis man tar en tredje dose.

– Du kan likevel bli smittet, men vil antakeligvis ikke få symptomer i det hele tatt, eller kun milde symptomer, sa Zients.

Amerikanske myndigheter sier de har god tilgang på vaksiner tilgjengelig uten at det koster noe som helst.

– Det er ingen grunn til panikk, for vi vet hvordan vi skal beskytte innbyggerne og vi har verktøyene vi trenger. Men vi er avhengige av at amerikanske innbyggere gjør sin del av jobben ved å beskytte seg selv, sine barn og sitt lokalsamfunn, sa Zients.