*Nettavisen* Nyheter.

Det hvite hus rystes av barnedrap

Foto: Vitneopptak fra Fenger High School.

Barack Obama må trolig kommentere drapet i Chicago samtidig som han kjemper for byens OL-drøm.

01.10.09 20:31

En sjokkerende video ble offentliggjort denne uken som viser et gjengslagsmål hvor en 16 år gammel gutt blir slått i hjel med en planke på en skole i Chicago.

Det hvite hus gikk ut onsdag og fordømte gjengdrapet på en skoleelev i Chicago i forrige uke.

- Videoen som vi har sett på TV er blant de mest sjokkerende som man noensinne kan se, nemlig drapet på en hederselev som blir slått til døde. Det er en fryktinngytende video, sier talsmann for Det hvite hus, Robert Gibbs, under en pressekonferanse onsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

36 skoleelever drept
Byen har opplevd en dramatisk økning innen ungdomsvold det siste året. De første seks månedene i 2009 ble 36 skoleelever drept i Chicago, og byen regnes nå som USAs mest belastende by innen ungdomskriminalitet.

Les også: OL-by rystes av rå vold
Les også: Velkommen til dødens by

Gibbs sier at president Barack Obama vil trolig komme med en uttalelse vedrørende drapet innen kort tid.

Obama ankommer København fredag hvor Den olympiske komité (IOC) skal avgjøre hvilken by som får sommerlekene i 2016. Obama skal forsøke å overbevise IOC-medlemmene om at Chicago er best egnet.

Delte meninger
Men Obama kan risikere å bli stilt spørsmål fra journalister om det horrible barnedrapet, noe som kan generere negativ oppmerksomhet rundt den potensielle OL-vertsbyen.

Det er dog tvilsomt at Chicago-drapet vil ha noen innvirkning på IOC-medlemmene ettersom de fleste storbyer sliter med vold og kriminalitet.

I Chicago er det delte meninger om byen skal avholde de spektakulære OL-lekene. 47 prosent er for, mens 45 prosent stiller seg negativ til å arrangere lekene, ifølge Chicago Tribune.

Glimret med sitt fravær
Førstedame Michelle Obama og talkshowstjerne Oprah Winfrey er allerede ankommet København med hensikt å smigre IOC-medlemmene.

Danske kjendiser valfartet til et IOC-arrangement onsdag kveld i håp om å kunne mingle med de populære kvinnene. Men verken førstedamen eller talkshowvertinnen møtte opp på festen.

Chicago kjemper om OL mot Tokyo, Rio de Janeiro og Madrid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.