Gå til sidens hovedinnhold

Det kalde været gir dårlig luft

Det ventes svært dårlig luft i Oslo fram mot helgen. Nå oppfordres folk til å la bilen stå.

GRORUDDALEN: I en pressemelding torsdag ettermiddag varsler Statens vegvesen og Samferdselsetaten at luftkvaliteten kan skape problemer for astmatikere.

– La bilen stå!

– Vi oppfordrer derfor Oslo-bilister til å kjøre sammen eller la bilen stå hvis det er mulig, skriver de i pressemeldingen.

Årsaken til forurensningen er kuldeperioden som har vart over lengre tid i Oslo-området. Kulde kombinert med lite vind fører til dårlig utluftning, og dermed økt forurensning i luften.

Ved å la bilen stå bidrar bilistene til å bedre forholdene for astmatikere og andre personer som sliter med luftveisproblemer på dager med høy forurensning.

Overskrider grenseverdier

- Våre målestasjoner ved E6 Alnabru, E6 Manglerud og E18 ved Hjortneskaia har vist høy forurensning tidligere denne uken, og grenseverdiene er overskredet flere ganger. Situasjonen med den høye forurensingen vil trolig fortsette til helgen, sier Helena Gabriella Axelsson i Statens vegvesen.

– Kan man for eksempel kjøre sammen med noen på disse dagene, eller la bilen stå, synes vi man bør vurdere det, sier Axelsson.

Det er mulig å følge utviklingen og lese varsel om luftforurensning på nettstedet www.luftkvalitet.info.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter