De siste dagene har det vært dårlig med varme og strålende sol over hele landet. Torsdag blir heller ikke en drømmesommerdag, som får deg til å elske norsk sommer og tenke at du ikke trenger å reise til varmere strøk - om du liker å steke deg i sola.

- Det blir ikke noe særlig varmt, sier meteorolog Lillian Bergheim ved værvarslingen til Storm.

Les også: Meteorologene: - Neste uke ser ut til å by på mer sommerlige temperaturer

Se video øverst i saken av lavtrykket som ligger over landet vårt!

Regn og opphold

Temperaturene holder seg nemlig ganske lik som i går. I Nordland, Troms og Finnmark ventes det rundt 10-12 grader i løpet av dagen, og i Øst-Finnmark, Lofoten og området nord for Bodø er det noe regn på torsdag morgen. Ellers oppholdsvær i Nord-Norge.

- Nedbøren i Finnmark vil bre seg vestover i løpet av dagen, så etter hvert vil det bli perioder med regn også i Vest-Finnmark, Troms og generelt i nordland utover dagen, sier meteorologen.

Mest regn blir det lengst øst i Finnmark, og det vil ligge på rundt 10 millimeter totalt i løpet av dagen. På kvelden blir det imidlertid stort sett oppholdsvær.

Les også: Nettavisen viser hundrevis av Norway Cup-kamper

Minst nedbør i sør

Også i Trøndelag, Vestlandet og nord på Østlandet vil det bli regnbyger. Utover dagen vil det imidlertid roe seg litt ned, og det blir oppholdsvær og en del sol sør for Stadt.

- Nord for Stadt vil det fortsatt være regnbyger, men det blir mindre nedbør på kvelden, sier Bergheim.

Temperaturene vil ligge på 10-12 grader både i Trøndelag, Vestlandet og i Møre og Romsdal.

Regnet som er nord på Østlandet torsdag morgen trekker sørover utover dagen, så det vil bli nedbør store deler av Østlandet.

Les også: Ellevill Syden-boom: – Alt ble revet bort på fem minutter

Lange perioder med sol

Værvinnerne blir de som bor i Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud.

- Her blir det lite nedbør og ganske fint vær. Det blir lange perioder med sol, men ikke kjempehøye temperaturer, sier hun.

Hun legger til at det blir en del skyer på starten av dagen, og så blir det bedre utover dagen.

I Vest-Agder blir det derimot noe regn i løpet av torsdag.

Les også: Daglig kryssord i Nettavisen Pluss - perfekt i sommerferien(+)

- Temperaturene på Sør- og Østlandet vil ligge på knappe 20 grader, kanskje mer 16-18 grader, sier meteorologen.

Noe kaldere kan det kanskje bli langs kysten sør i Rogaland og i Agder, for der blåser det vestlig liten kuling torsdag morgen. Det kan øke til stiv kuling midt på dagen, men roer seg tidlig torsdag kveld.

Finere fredag

Natt til fredag og i morgentimene blir det en del skyer og regn i Trøndelag og på Nordmøre.

- Resten av Sør-Norge blir det mye fint vær. Det blir oppholdsvær og mye sol. Nord på Østlandet og i Møre og Romsdal blir det derimot en god del skyer, sier meteorologen.

I Nord-Norge blir det litt regn sør for Bodø tidlig fredag morgen, og noe regn i Finnmark på formiddagen. Ellers blir det oppholdsvær i Nord-Norge tidlig fredag.

Ikke så kaldt i juni

Selv om det for mange kunne føles ut som at juni måned i år var veldig kald, var ikke måneden så dårlig, ifølge Meteorologisk institutt.

- Selv om juni var våt, var den faktisk ikke så kjølig! Det kjentes kanskje ikke slik, men i store deler av landet var gjennomsnittstemperaturen høyere enn normalt i juni, skriver de på Twitter.