Gå til sidens hovedinnhold

– Det kommer mer penger til syklistene

Sykkelfantast Jens Stoltenberg fikk æren av å åpne den nye sykkelbroen ved Lysaker torg på tirsdag.

LYSAKER: – Jeg er her for å markere at dette vil jeg ha mye mye mer av, sa Stoltenberg tirsdag formiddag, like før han erklærte den nye sykkelbroen på Lysaker for åpnet.

Frank Sætervangs bro, som den nå lyder navn, skal sørge for bedre sikkerhet for syklister i strekningen Lysaker torg, over bussholdeplassen og videre over Lysakerelva og rett ut i Frantzebråtveien.

LES OGSÅ: Skal få sykkel-Oslo til å skinne

SE BILDER: SYKKEL-OSLO

Lover mer penger

– Jeg er veldig for sykkelbroer og sykkelveier. Å sykle er veldig bra for miljøet og folkehelsa. Jeg er stolt av det vi har fått til, men jeg er ikke fornøyd, sa Stoltenberg.

SYKLISTENES LANDSFORENING: – Politikerne tåkelegger sykkelsaken

Han fortalte at det er økt satsing på sykkelframkommeligheten her i landet, og at man blar opp en del penger, for å få gode resultater på sykkelveifronten.

– Det kommer mer penger, men jeg er utålmodig. Det er fortsatt vanskelig å sykle i landet, sa Stoltenberg, som alltid har likt å sykle.

Etter at han ble statsminister så han seg nødt til å bytte ut sykkelen med en stor svart bil i stedet for, men han bedyret at han ofte sykler i helgene.

– Denne broen gjør veien tryggere. Den er et viktig sykkelpunkt, der mange krysses daglig. Jeg sykler ikke daglig her, men det er en veldig fin bro, sa han.

LESERNE MENER: «Det er blitt så trendy å sykle at alt annet skal vike for disse terroristene»

– Blir glad av å sykle

Stoltenberg beskrev en framtidsdrøm der et stort anlegg fortoner seg som et sykkelvei nett.

– Sykkel er kjempebra! Man blir glad av å sykle, sa han, før han trillet avgårde med hjelmen på hodet. Og dermed var den nye sykkelbroen åpnet og klar til bruk, også for de som ikke er statsminister her i landet.

Også Statens vegvesen var fornøyd med statsministerens innsats, og håper hans tilstedeværelse fører til økt press på sykkelsatsningen.

– Det er veldig artig at vi får en såpass profilert person til å åpne broen. Det viser også at det settes litt ekstra press på sykkelsatsingen, sa assisterende byggeleder i Statens vegvesen, Eivind Randen, som selv er aktiv syklist.